Sviečková na smotane

Sviečková na smotane
Foto: Pravda - Ivan Majerský
redakciaRedakcia, recept pridal: 26. júla 2009 21:59Ďalšie jeho recepty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

Suroviny

30
minút
príprava
180 - 240
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.

2

Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme octom a necháme vydusiť.

3

Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.

4

Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.

5

Náš tip: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    metthoss, 28. marca 2010 o 10:15
    tento recept je fakt super


  • Vymazať

    alexiana, 3. apríla 2010 o 01:05
    vykusam a uvidimm ci je suoer,,vyzera ze bude super


  • Vymazať

    kplusk, 5. mája 2010 o 14:47
    z pravej svieckovej uplna lahoda...odporucam ho...


  • Vymazať

    natalina, 30. augusta 2010 o 23:38
    Nema chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! akurat som dovarila, a bol by hriech nedat si, aj ked je skoro polnoc..... ODORUCAM!!!!!!


  • Vymazať

    morenajea, 23. septembra 2010 o 13:30
    varila som ju cez víkend. moja prvá sviečková... naozaj super recept. dostala som za ňu pochvalu "lepšia než od maminky" !!!


  • Vymazať

    jancapanca, 28. septembra 2010 o 22:09
    zajtra ju idem varit....:-D vyzera to byt veeelka dobrota.....bude to moj prvy pokus.....A budeme ju jest az v Prahe....:-D
    Potom tam koment ako to vsetko dopadlo....-D


  • Vymazať

    sazusam, 6. januára 2011 o 10:36
    svieckovu som uz dlho nevaril ale dnes som sa rozhodol a uz sa mi to vari dufam ze bude chutit vyzera to byt celkom dobry recept


  • Vymazať

    rhianon, 6. februára 2011 o 00:49
    Tento recept som tu nasiel uz davnejsie a spravil som ho manzelke ako prekvapenie pretoze svieckovu miluje. Maso som ale nahradil kuracimi prsiami. Zajtra idem robit svieckovu , ale pouzijem morcacie prsia. Som zvedavy ako sa zmeni chut. Drzte palce


  • Vymazať

    kocnarab7, 26. marca 2011 o 10:41
    Bravooooooo,bravoo,síce tu smrdí samochvála,práve som dovaril podľa tohto receptu,klobúk sviečková je fajn,díky za recept


  • Vymazať

    edusha, 15. apríla 2011 o 20:30
    no a uz je hotova.....super recept.......iba som kostla -MNAAAAAM:-) JE UZASNA:-)


  • Vymazať

    marekfu, 2. januára 2012 o 11:33
    Vyborny recept. Ja pridavam namiesto klasickeho octa sherryocot je jemnejsi a 100ml bieleho vina (sa odpari) a pridavam este pol ocisteneho jablka spolu s hnedym cukrom. Jablko tomu doda taku prirodzene sladkokyslu chut a chut pekne zaobali. Na konci ak je omacka prilis riedka, tak zahustit smotanou a pripadne jiskou. Rovnako sa pred dusenim da zaliat hovadzim alebo inym vyvarom namiesto vody. Na záver porciu ozdobit smotanou a brusnicami a vsetci sa budu az za usami oblizovat;)


  • Vymazať

    trencanka, 2. januára 2012 o 11:45
    Robila som vcera, ja zalievam iba bielym dobrym vinom, pridavam tiez jabliko.
    Pouzila som prvykrat hovadzie maso, v ceskom jazyku je to loupaná plec, môzem len odporucit. Doteraz som kkupovala falosnu svieckovu. Maso so zeleninou pripravujem v trube, je to tak super.


  • Vymazať

    janet, 14. apríla 2012 o 18:37
    vyskúšané...super receptík...ĎAKUJEM...uložené v kk.


  • Vymazať

    krystina88, 8. mája 2012 o 10:52
    Tak sa prave chystam na moju premieru svieckovej, a tako vyzera naozaj super. Mohli by ste prosim upresnit ako dlho sa priblizne opeka maso zo vsetkych stran? a ako dlho je ho potrebne varit cca.. Dakujem


  • Vymazať

    aktevi, 21. júla 2012 o 20:09
    Zajtra idem varit už sa teším mňam


  • Vymazať

    chutnaaa, 8. októbra 2012 o 11:26
    A je mozne dostat recept aj na tu knedlu? No vyzera uzasne.


  • Vymazať

    muco992, 7. marca 2013 o 18:42
    Chutné veľmi dobrý recept


  • Vymazať

    ivkarrbt, 21. júla 2013 o 15:09
    skvelyyy recept aj ja som dnes dovarila podla tohto ale taku skvelu svieckovu sme este doma nemali :) a urobila som k tomu knedlik z rozkou :) skvele mnam :)


  • Vymazať

    matejminator, 17. augusta 2013 o 16:41
    krisitan var ho az kym nebude uvarene


  • Vymazať

    marianne, 16. novembra 2013 o 06:02
    Spravila som ju vcera na zelanie a muz povedal,ze lepsiu este nejedol,tak dobra asi bola:-)


  • Vymazať

    gucz, 7. januára 2014 o 17:32
    Práve som dovarila a je výborná. Druhý krát dám trošku menej cukru. Ešte sa mi parí knedla a môže sa ísť papať :-ň


  • Vymazať

    kimlo, 18. januára 2014 o 11:57
    Prave ju robim...


  • Vymazať

    kimlo, 18. januára 2014 o 13:08
    Je fantasticka!


  • Vymazať

    huhahoha, 26. októbra 2014 o 12:52
    je úžasná!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kopaničiarska karmina
Karmina s karom nemá nič spoločné. Na kopaniciach je karmina zabíjačkovou hostinou.

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist