Sviečková na smotane

redakciaRedakcia, Bratislava, 26. júla 2009 21:59
Ďalšie jeho recepty »

Sviečková na smotaneFoto: Pravda - Ivan Majerský

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

30 min
príprava
180 - 240 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
150 g
150 g
150 g
150 g
2 ks
6 guľôčok
6 guľôčok
50 g
100 ml
50 ml
30 g
1 ks
1 PL
100 ml
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme octom a necháme vydusiť.

  3. 3

    Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.

  4. 4

    Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.

  5. 5

    Náš tip: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 10 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist