Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 416 najnovší komentár dnes 12:40
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 416 najnovší komentár dnes 12:40
- Astheart: Antioxidanty? 24 najnovší komentár včera 15:50
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 260 najnovší komentár dnes 12:40
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 18. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Mrkvový chlieb
-
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
-
Karamelové poháre s ovocím a so šľahačkou +video
-
Cestoviny zapekané s lekvárom a orechami +fotopostup
-
Grilované kuracie štvrte so sladkou ázijskou omáčkou
-
Šalát z červenej kapusty s makom a slnečnicovými semienkami +fotopostup
-
Cheesecake
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Nepečený kokosový koláč s marhuľami VIDEO
-
To naj z Varecha.sk: 11 najklikanejších receptov na slané cuketové koláče
-
Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla
-
Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím
-
Ako od babičky: 10 receptov na slivkové gule, tie poctivé, zo zemiakového cesta
-
Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút
-
Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup
-
Svieža oslava: 13x letné narodeninové torty s ovocím
www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16...
Ak nerozumieš nemecky tak v skratke.
6 žemlí nakrájaných na tenké plátky(alebo toastový chlieb), 750 - 1000 g jabĺk kyslej odrody, 150 g kr.cukru, 1 čl škorice, 200 g pomletých lieskovcov alebo mandlí, 3-4 vajcia, vanilkový cukor.
Postup: Do vymastenej nákypovej formy ukladáme po vrstvách žemle, jablká pokrájané na tenké plátky, oriešky alebo mandle, posypeme zmesou cukru a škorice. Opakujeme, kým nie je misa plná, končíme vrstvou žemlí. Mlieko zmiešame s vajciami a cukrom a vanilkovým cukrom a touto zmesou zalejeme naplnenú formu. Rukami zhora na žemľovku riadne zatlačíme, aby sa tekutina dostala všade. Na vrch môžeme ešte posypať maslovými hoblinkami. Pečie sa v rozohriatej rúre na 200 stupňov tak 30-35 minút.
Tak nech sa ti podarí! Potom daj vedieť, či táto švábska špecialita stojí za to! :o)
a ešte obrázok!
www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s...
Priznám sa, že som dosť aj ja googlila a veru som nenašla recept, ktorý by sa priblížil aspoň trochu predstave tomu, čo som ochutnala.
Dostala som totiž kúsok z kúska žemľovky určeného "na koštovku". Predpokladám, že bola poctivo pripravená podľa
» www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s.,
pretože bola jemnučká - snáď od smotany, ako uvádza tento recept a miesto jabĺk boli použité višne (hoci v tomto je použitá rebarbora, boli tam aj lieskovce, aj hrozienka, a vrch žemľovky posypaný mandľovými lupienkami).
Vyskúšam však aj podľa receptu www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16..., a miesto jabĺk dám aj tu višne.
Soncya, veľmi pekne ti ďakujem, že si recept aj vyhľadala, aj preložila, môže poslúžiť aj iným.
Ešte raz všetkým veľká vďaka.