Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 626 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16...
Ak nerozumieš nemecky tak v skratke.
6 žemlí nakrájaných na tenké plátky(alebo toastový chlieb), 750 - 1000 g jabĺk kyslej odrody, 150 g kr.cukru, 1 čl škorice, 200 g pomletých lieskovcov alebo mandlí, 3-4 vajcia, vanilkový cukor.
Postup: Do vymastenej nákypovej formy ukladáme po vrstvách žemle, jablká pokrájané na tenké plátky, oriešky alebo mandle, posypeme zmesou cukru a škorice. Opakujeme, kým nie je misa plná, končíme vrstvou žemlí. Mlieko zmiešame s vajciami a cukrom a vanilkovým cukrom a touto zmesou zalejeme naplnenú formu. Rukami zhora na žemľovku riadne zatlačíme, aby sa tekutina dostala všade. Na vrch môžeme ešte posypať maslovými hoblinkami. Pečie sa v rozohriatej rúre na 200 stupňov tak 30-35 minút.
Tak nech sa ti podarí! Potom daj vedieť, či táto švábska špecialita stojí za to! :o)
a ešte obrázok!
www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s...
Priznám sa, že som dosť aj ja googlila a veru som nenašla recept, ktorý by sa priblížil aspoň trochu predstave tomu, čo som ochutnala.
Dostala som totiž kúsok z kúska žemľovky určeného "na koštovku". Predpokladám, že bola poctivo pripravená podľa
» www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s.,
pretože bola jemnučká - snáď od smotany, ako uvádza tento recept a miesto jabĺk boli použité višne (hoci v tomto je použitá rebarbora, boli tam aj lieskovce, aj hrozienka, a vrch žemľovky posypaný mandľovými lupienkami).
Vyskúšam však aj podľa receptu www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16..., a miesto jabĺk dám aj tu višne.
Soncya, veľmi pekne ti ďakujem, že si recept aj vyhľadala, aj preložila, môže poslúžiť aj iným.
Ešte raz všetkým veľká vďaka.