Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 184 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Nanukové rezy +fotopostup
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Rumovo-orechové linecké košíčky s parížskou šľahačkou
- Pečená bravčová panenka v slanine
- Obrátené hovädzie rezne so syrom +video
- Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom +fotopostup
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16...
Ak nerozumieš nemecky tak v skratke.
6 žemlí nakrájaných na tenké plátky(alebo toastový chlieb), 750 - 1000 g jabĺk kyslej odrody, 150 g kr.cukru, 1 čl škorice, 200 g pomletých lieskovcov alebo mandlí, 3-4 vajcia, vanilkový cukor.
Postup: Do vymastenej nákypovej formy ukladáme po vrstvách žemle, jablká pokrájané na tenké plátky, oriešky alebo mandle, posypeme zmesou cukru a škorice. Opakujeme, kým nie je misa plná, končíme vrstvou žemlí. Mlieko zmiešame s vajciami a cukrom a vanilkovým cukrom a touto zmesou zalejeme naplnenú formu. Rukami zhora na žemľovku riadne zatlačíme, aby sa tekutina dostala všade. Na vrch môžeme ešte posypať maslovými hoblinkami. Pečie sa v rozohriatej rúre na 200 stupňov tak 30-35 minút.
Tak nech sa ti podarí! Potom daj vedieť, či táto švábska špecialita stojí za to! :o)
a ešte obrázok!
www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s...
Priznám sa, že som dosť aj ja googlila a veru som nenašla recept, ktorý by sa priblížil aspoň trochu predstave tomu, čo som ochutnala.
Dostala som totiž kúsok z kúska žemľovky určeného "na koštovku". Predpokladám, že bola poctivo pripravená podľa
» www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s.,
pretože bola jemnučká - snáď od smotany, ako uvádza tento recept a miesto jabĺk boli použité višne (hoci v tomto je použitá rebarbora, boli tam aj lieskovce, aj hrozienka, a vrch žemľovky posypaný mandľovými lupienkami).
Vyskúšam však aj podľa receptu www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16..., a miesto jabĺk dám aj tu višne.
Soncya, veľmi pekne ti ďakujem, že si recept aj vyhľadala, aj preložila, môže poslúžiť aj iným.
Ešte raz všetkým veľká vďaka.