Diskusie
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár včera 21:04
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 960 najnovší komentár dnes 19:19
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 506 najnovší komentár 16. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 960 najnovší komentár dnes 19:19
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár včera 21:04
- 2010: Medzinárodná svadba 40 najnovší komentár 26. októbra 2025
- Herculles: Prvé príkrmy pre bábätko 6 najnovší komentár 23. októbra 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 2 najnovší komentár 21. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 632 najnovší komentár dnes 19:19
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár včera 21:04
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 1 najnovší komentár 16. októbra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO -
Syrové tyčinky v slaninke, super tip na chuťovku z toastového chleba VIDEO -
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO -
Kurací perkelt s cestovinami Ideál VIDEO -
Polievka z pečenej cvikly VIDEO -
Kapustové lokše VIDEO -
Jablkovo-škoricové slimáčiky z mafinovej formy VIDEO
-
Recepty na domáce lokše: Nielen zo zemiakov, ale aj ako ste ich ešte nerobili -
Nájdite odpoveď: Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne -
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend -
Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie -
Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky -
Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa -
Pre rodinu aj hostí: Chcelo by to niečo viac, než len obyčajný koláč? 13 receptov na jablkové rezy, ktorými nikdy nič nepokazíte
www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16...
Ak nerozumieš nemecky tak v skratke.
6 žemlí nakrájaných na tenké plátky(alebo toastový chlieb), 750 - 1000 g jabĺk kyslej odrody, 150 g kr.cukru, 1 čl škorice, 200 g pomletých lieskovcov alebo mandlí, 3-4 vajcia, vanilkový cukor.
Postup: Do vymastenej nákypovej formy ukladáme po vrstvách žemle, jablká pokrájané na tenké plátky, oriešky alebo mandle, posypeme zmesou cukru a škorice. Opakujeme, kým nie je misa plná, končíme vrstvou žemlí. Mlieko zmiešame s vajciami a cukrom a vanilkovým cukrom a touto zmesou zalejeme naplnenú formu. Rukami zhora na žemľovku riadne zatlačíme, aby sa tekutina dostala všade. Na vrch môžeme ešte posypať maslovými hoblinkami. Pečie sa v rozohriatej rúre na 200 stupňov tak 30-35 minút.
Tak nech sa ti podarí! Potom daj vedieť, či táto švábska špecialita stojí za to! :o)
a ešte obrázok!
www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s...
Priznám sa, že som dosť aj ja googlila a veru som nenašla recept, ktorý by sa priblížil aspoň trochu predstave tomu, čo som ochutnala.
Dostala som totiž kúsok z kúska žemľovky určeného "na koštovku". Predpokladám, že bola poctivo pripravená podľa
» www.essen-und-trinken.de/rezept/104029/rhabarberschlupfer-alla-s.,
pretože bola jemnučká - snáď od smotany, ako uvádza tento recept a miesto jabĺk boli použité višne (hoci v tomto je použitá rebarbora, boli tam aj lieskovce, aj hrozienka, a vrch žemľovky posypaný mandľovými lupienkami).
Vyskúšam však aj podľa receptu www.frag-mutti.de/tipp/p/show/category_id/1/article_id/16..., a miesto jabĺk dám aj tu višne.
Soncya, veľmi pekne ti ďakujem, že si recept aj vyhľadala, aj preložila, môže poslúžiť aj iným.
Ešte raz všetkým veľká vďaka.