Dobry den
Mam slivky a chcela by som ich sušiť v sušičke na ovocie a zeleninu. Len v návode je uvedená teplota cca 50-60st. pre ovocie. Ako správne sa majú sušiť slivky? Mám ju prvý rok a neviem ako v nej mám sušiť, tak aby to nevyšlo navnivoč. Na nete som to nenašla, max. čo som našla ze sa má sušiť napr. 6 hodín potom sa majú nechat vychladnuť a potom znova sa maju sušiť cca 6 hodín. Neporadí mi niekto ako správne sa má sušiť?
Ďakujem
problem bol s kostkami-ked sa nevybrali, tazko sa vyberali po ususeni, ked sa vyberali, stava vytiekla a ostali slivky strasne tvrde az suche
tak uz nesusime, ale niektore zienky tu urcite vedia, ako na to :-)
takže teraz suším jablká a hrušky nakrájané na tenšie pásiky rovnakej šírky, schnú omnoho rovnomernejšie a sú chrumkavé (hlavne jablká). deti mi začali tie jablkové chipsy / čipsy konečne jesť, mám z toho veľkú radosť :->. a to že je tam keramický nôž je tiež dobre, pretože je šetrný ku vitamínom, maximálne odporúčam každému
takže tých 50 60 stupňov je úplne v poriadku :) Celkovo často chodím na túto stránku, sú tam dobré články ohľadom sušenia, človek sa niečomu priučí :)