Zdravá výživa

Sušenie ovocia v sušičke ovocia a zeleniny

magdalena30 - bez fotkymagdalena30, 29. augusta 2013

Dobry den

Mam slivky a chcela by som ich sušiť v sušičke na ovocie a zeleninu. Len v návode je uvedená teplota cca 50-60st. pre ovocie. Ako správne sa majú sušiť slivky? Mám ju prvý rok a neviem ako v nej mám sušiť, tak aby to nevyšlo navnivoč. Na nete som to nenašla, max. čo som našla ze sa má sušiť napr. 6 hodín potom sa majú nechat vychladnuť a potom znova sa maju sušiť cca 6 hodín. Neporadí mi niekto ako správne sa má sušiť?
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
u nas sa susilo v rure pri teplotach, ake spominas, aj s tou pauzou, ale ta bola podla mna koli tomu, aby rura nebezala v noci bez dozoru
problem bol s kostkami-ked sa nevybrali, tazko sa vyberali po ususeni, ked sa vyberali, stava vytiekla a ostali slivky strasne tvrde az suche
tak uz nesusime, ale niektore zienky tu urcite vedia, ako na to :-)
ubka
@magdalena , ano je dobré slivky sušiť na pauzovanie, lebo v pauze sa odparí nahriata tekutina. Slivky podľa veľkosti potrebujeú relatívne dlhú dobu na sušenie, ale chuť je nenahraditeľná. Vyskúšajte dať namiesto kôstky do slivky vlašský orech - jadro polovicu, aspoň na jedno sito a získate delikatesu:-)) Slivky musia byť na povrchu úplne suché a pri stlačení medzi prstom by mali byť vo vnútri trošku elastické.
starkamia
ja som sušila a sušila, až sú naozaj ako kamienky. skoro by som povedala,že uhlíky. myslíte,že z nich niečo bude v kapustnici. sušila som v sušíčke. jablká a hrušky v m.r. som zvládla,ale slivky, asi nie.Teplota v mojej sušičke sa nedá nastaviť. Sú ako som čítala v min.kometoch ako rumbagule.(hahaha)
eviku83
ahojte, ja som mala práve opačný problém pri sušení jabĺk, strašne dlho trvalo kým ich sušička vysušila, ale zistila som že ich krájam moc hrubé a každý prúžok mal inú hrúbku, takže sušenie trvalo dlho. objavila som ale geniálnu pomôcku na krájanie ovocia - nastaviteľný keramický krájač ( kai.firedesign.sk/212-keramicky-krajac-s-nastavitelnou-si...
takže teraz suším jablká a hrušky nakrájané na tenšie pásiky rovnakej šírky, schnú omnoho rovnomernejšie a sú chrumkavé (hlavne jablká). deti mi začali tie jablkové chipsy / čipsy konečne jesť, mám z toho veľkú radosť :->. a to že je tam keramický nôž je tiež dobre, pretože je šetrný ku vitamínom, maximálne odporúčam každému
terezabr
Ahoj, tu ti vkladám jeden odkaz, kde máš menší návod konkrétne na slivky :)  www.susickypotravin.sk/sk/tipy-na-susenie...
takže tých 50 60 stupňov je úplne v poriadku :) Celkovo často chodím na túto stránku, sú tam dobré články ohľadom sušenia, človek sa niečomu priučí :)
majamajo
No super.vcera sme kupili susicku a krajac som dnes videla v lidli.tak ide sa na to. :-) vďaka.