Varenie

Sušenie bez otvorených dvierok na rúre

dominika626 - bez fotkydominika626, 18. septembra 2020

Ahojte, prosím o radu ako sušiť
snehové cesto v prípade, že moja
rúra nepovoľuje pootvoriť dvierka
počas pečenia - hneď pozastaví
program. Pri sušení s ventilátorom
na 75 stupňov čakám na jednu
dávku laskoniek aj 2 hodiny a aj
tak sú vnútri
stále vlhké.. Keď pridám teplotu,
idú do hneda.. Videla som tu
recepty, kde sa nesusili ale piekli aj
na 120 stupňov a ostali biele.
Nechápem :D dajte prosím trik
lebo už aj ja chcem mat ukážkové
biele a dobre presušené laskonky.
Vďaka

@zareaguj


Diskusia k téme

3 komentáre k článku
Neviem, kde si pozerala recepty na bielkové cesto, ja som si dala do vyhľadávača, pozerala som recepty aj na pusinky, a aj na laskonky, ale väčšinou ich robia pri zatvorenej rúre, len teplota a dĺžka pečenia sa mení. Zo všetkých receptov len vo dvoch sa spomínalo dosušovanie pri pootvorenej rúre, takže to nie je pravidlo. Možno je chyba aj inde, záleží aj na postupe a surovinách, tak si porovnaj......
Bielkové cesto pečiem bežne. Mám teplovzdušnú rúru, pečiem na 110 stupňov, dvierka sú zatvorené. Minútky nastavím na päť minút, skontrolujem a ak nie sú dopečené, stojím pred rúrou a striehnem, či netmavnú. O pár minút sú hotové.
Asi ťa mýli, že nie sú celkom tvrdé. Podľa mňa ani nemusia byť, treba ich nechať vychladnúť na plechu a stuhnú. Keď budeš piecť nabudúce, skús si zo dve vyložiť a uvidíš, či sú dobré.