Varenie

Sušené banány v celku

hag - bez fotkyhag, 6. apríla 2013

Všimla som si, že sme tu rôzne vekové kategórie. Chcem sa spýtať, či si niekto z vás pamätá sušené banány, ale nie plátky. Predávali to niekedy okolo roku 1985 v bufetoch na Hlavnej stanici v Bratislave. V obchode som to našla len výnimočne. Cenu si nepamätám, ale bolo to dosť drahé :) Boli to celé banány, ale také maličké - sušením sa scvrkli. Neboli tvrdé. Ako keby vysušené kondenzované ovocie. Strááášne mi to chutilo (asi preto, lebo som si to kúpila vždy hladná cestou z práce) :) No a v súvislosti s touto spomienkou sa chcem spýtať, či ste o tom nepočuli, či ste sa s tým nestretli, prípadne neviete, ako sa to robí :)

@zareaguj


Diskusia k téme

používateľ nemá avatar
hag
hag
Ďakujem. Najviac sa im podobajú tie prvé podľa vzhľadu :)
tetuska
Súhlasím, tie prvé sú perfektné, hneď by som sa do nich zahryzla...
evanaaa
Tak tie by som si dala, môžu byť výborné. Ja musím mať banán aspoň jeden každý deň, som navyknutá. Ale kupujem radšej zelené a menej kusov naraz.
2010
S tymi bananmi je to ako na Slovensku s jablkami -stare nekomercne odrody ako Kozovka , Reneta , Jadernicka , sa nepredavaju v retazcoch.Tak isto je vela druhoch bananov ktore sa nevyvazaju ako tieto cervene s jahodovou prichutou .


hubata
Na Hlavnej stanici v Bratislave predávali vtedy všelijaké dobroty: pravé zemiakové čipsy zo zemiakov, samozrejme ako ináč mastné a nezdravé, výborné obložené rohlíky, chlebíčky, turecký med v oplátke na zmrzlinu s čokoládou, citrónové rezy (zákusky), čapovanú kofolu a čierne pivo. No najlepšie bolo vtedy asi to lúčenie s frajerom......
rea1
tie banány si pamätám, predávali ich aj na Kramároch v takom mini-pidi-stánku pri pošte na stromovej. teraz ich dostať napr. v predajni Slnečnica na Kvačalovej ulici alebo pri autobusovej stanici oproti Orbánovi v obchode bio...neviem, ako ďalej. ale sú drahé ako kokaín. 100 rokov ich nebolo a aj teraz treba naďabiť. a ešte bývajú aj na Vysokej v takom obchodíku s exotickými potravinami, od obchodnej smerom hore na ľavej strane asi v polovici ulice. :-)) pôjdem si kúpiť, nesmierne mi chutia.