Rôzne

Susedova macka - pomoooooc...

zuzik01 - fotkazuzik01, 31. marca 2012

Ahojte,
mozno tu tato diskusia nepatri, ale neviem si rady. Nedavno sa vedla
do bytu pristahovala suseda aj s mackou, ktora si z akehosi dovodu
chodi vykonavat potrebu do mojich kvetinacov, kedze nase
verandy oddeluje len stena. Uz som z toho zufala... dokonca som
kupila akysi sprej, ktory by ju mal odpudit, ale nic :-( takto mi znici
celu zahradu... viete mi poradit co robit a ako ju odpudit?

@zareaguj


Diskusia k téme

vini55
Pozvi Alfa. Aj moji trhači, majú radi mačko džús, aj keď ešte žiaden neochutnali. S črepníkmi je ľahká pomoc, napichaj po okrajoch špajdle, aby sa mačkoň nevedel dostať k zemine. My ste to mali tak jeden čas a pomohlo.
marianna76
ahoj, ja som si tento rok pri záhradke už poplakala.... aj mačka , aj susedov pes... tak pekne som mala nasiate....rozdelené... podľa toho čo sa k sebe hodí.... hrôza, teraz sa mi tak ťažko ide do záhradky. Dakto vravel, že je dobrá octová voda... alebo posypať ml. čiernym korením... to môžeš vyskúšať ty v kvetináčoch.... ale čo ja na hriadky? och
cistinka
Vraj je dobré vylievať "lóger" z kávy do kvetináča....je to vlastne usadenina z klasického turka, ktorú aj tak vyhodíte (pokiaľ nepijete rozpustnú). Pôsobí ako hnojivo a odpudzuje mačky :-))) vyskúšaj.
babidka
Ja macicky mam a niekedy ma z toho islo uchytit co mi narobila macka s kvetinacmi :-( Vyskusala som niekolko rad a niektore sa mi osvedcili . Do kvetinacikov naozaj nastrkaj spajle tak , aby tam macka nemohla sadnut alebo hrabat . Ja som ku kvetom davala na vrch kamienky , do velkych kvetinacov som davala najprv foliu a neskor sietkove sacky v ktorych sa predava zelenina .Pomohlo . Ocot velmi nepomoze, rychlo vyprcha a tak ho treba striekat vlastne kazdy den . No a smrdi . V zahrade proti psom pomoze iba dobra ohrada .-) No a macickam posadit niekolko korenov valeriany - budu sa k nej chodit valat a na hriadky si uz nespomenu . Jej vona je pre ne akesi afrodiziakum . Uplne ju zboznuju . Semienka kupis v zahradnictve . ja na zaciatok, ked sa iba hriadky urobia , tak davam netkanu textiliu . Ked uz rastlinky vybehnu , tak staci pozastrkovat po cestickach palicky s nastrihanou foliou -budu sa s nou hrat a prestanu hrabat . Pes velmi nepomoze lebo aj ked hriadku poriadne oplotis /kto by mal tolko pletiva ?/ tak macka rychlo zisti ze pes za plot nemoze a sadne si presne na milimeter tam , kde psina nedosiahne . Pes nahanajuci cudziu macku narobi ovela viacej skody v zahrade ako taka mala potvora .....
hubata
Nedá sa oddeliť veranda od susedov? Mne tak sadali holuby na balkón medzi kvety a vyriešila som to tak, že som zapichla do kvetináčov dve paličky s natiahnutým silonom na ryby. Nie je ho vidno, nešpatí kvety ako napr. špagát a mačku nepustí. Ale inak je to nezodpovednosť susedy, ak chová mačku nesie za škodu zodpovednosť a mala by ona nájsť riešenie na oddelenie verandy. Babrať sa v zemi kde chodí robiť potrebu mačka je predsa pre teba nehygienické a suseda tým obmedzuje používanie tvojej verandy na to na čo ty chceš: na pestovanie kvetín. Určite by som jej povedala pokým je v činžiaku nová, že ak chce chovať mačku nech sa postará o to, aby mačka nepreliezala cez verandu k tebe. Nech si zaplatí napr. zasklenie verandy od teba alebo podobné riešenie.
hubata
Ešte doplním, že keď som mala záhradu tak som sa tiež jedovala s holubami, vranami a vrabcami že mi vyďobávali vystrkujúci sa hrášok alebo fazuľku. Tiež mi pomohli tenké vetvičky ktoré som napichala do zeme, aby nemohli pristáť na hriadke. Pomohlo.
zuzik01
juuuuj, tak vy ste vsetky extra rychle :-) dakujem za mnozstvo rad. Moja mila susedka je anglicanka a s nimi sa dohodnut... skusim urcite na zaciatok tie spajle... smola je, ze si potrebu vykona pocas toho ako ja rano este spim.... inac by som ju odtial riadne hnala...
evusik
my máme tiež so susedmi spoločný balkón oddelený stenou. Pre susedovu mačku to ale nebol žiaden problém, ani som nevedela, že k nám chodí až raz som ju uvidela u nás v kuchyni, strašne som sa zľakla pri predstave na spúšť ktorú narobia keď si ju všimne náš pes. Našťastie som ju zahnala skôr než sa pes spamätal. Potom som si všimla, že sa chodí válať do mojich veľkých kvetináčov a to sa mi už prestávalo páčiť, pretože aj keď zvieratká milujem nepáči sa mi ak ubližujú mojim kvietkom. Našťastie sused bol slušný urobil medzi našimi balkónmi takú zábranu z drevených latiek a sieťoviny, cez čo sa už mačka nedostala. Takže sme mali vlastne šťastie na dobrého suseda :-)
asi som ti moc nepomohla, ale tiež si myslím, že problém by mali riešiť susedia, pretože mačka tá si bude chodiť kade ona chce ...
sovka62
@zuzik01 , daj si zo Slovenska poslať pár balíčkov prípravku STOPPES. Je granulovaný (kedysi bol aj v sprayi, ale ten prestali vyrábať) a účinkuje aj na mačky. Má špecifickú vôňu, pre človeka nie je nepríjemná, ale zvieratám vadí, tak si po čase odvyknú chodiť na miesta, kde ja nasypaný.
zuzik01
tak veru @evusik , ze je to o susedskych vztahoch... moje susedky su dve mlade anglicanky, ktore zda sa nezaujima nic ine okrem zabavy... s tymi sa asi tazko dohodnem... mam take zle tusenie, ze to bude s nimi v susedstve dost zlozite :-( az sa bojim si vysiat bylinky, ze mi to ta ich macka hned "pohnoji"
@sovka mozno to nakoniec aj takto poriesim, ze si to dam poslat zo slovenska, lebo ten pripravok co som kupila tu na Cypre bolo zbytocne vyhodenych 7 eur... zatial skusim aspon tie spajle... este raz vsetkym dakujem..
lilienocka
Vraj treba prekryt kvetinac alobalom, nebude chciet hrabat. A moja cica neznasala vonu cigaretovych ohorkov, oblukom sa vyhybala :-) mozno by sa dali pouzit docasne tieto opatrenia, nech sa oduci. Velmi ucinne je aj vystriehnut macku ked robi neplechu a postriekat ju s rozprasovacom vodou, pripadne pri tom urobit no, no :-) tak daj vediet ako si dopadla :-))
malusa
My mame na balkone truhlik s nasadenou travou a to je tiez aj ich lezovisko o ostatne kvety sa nezaujimaju,ale ako zachodik ho nevyuzivaju,to je vec vychovy!
megginr
priatel stavia na dvore zahradny altanok, a kym zemina v nom nebola rozryta, psy tam chodili na wc. Bojime sa, ze altanok budu pouzivat ako wc aj ked tam uz bude podlaha a zahradny nabytok - myslite si, ze by im v tom pripravok Stoppes mohol zabranit? Neotravi to psov?
45678
@sovka nechcem degradovať Tvoju radu, no ja som Stoppes nakúpila, aj granule na odpudenie mačiek, no výsledok žiadny, aj keď v prvom momente zvieratá s nedôverou "pozerali" čo to tam je po malej chvíli im to neprekážalo.
@meggnir mačka s veľkou pravdepodobnosťou na podlahu nepôjde, potrebuje svoje exkrementy zahrabať, to má v pudoch, preto si myslím, že Tvoje obavy sú zbytočné :-)) joj, nevšimla som si dobre, Tebe sa jedná o psa..hm! tak to môže byť problém, pes si pamätá miesto, bude treba aby ste ho po jedle pravidelne odviedli na miesto, kde mu chcete určiť nový priestor pre vyprázdňovanie, vyžaduje si to trpezlivosť :-))
zuzik01
mame to my problemov... @malusa je sice pekne, ze je to vsetko vec vychovy, ale macka nie je moja... inac vcera som pozapichovala spajle ako ste radili na vzdialenosti asi 10x10 cm a predstavte si, ta "krava" jeden akoby vybocila a zase sa mi z kraja do mojej rastlinky vy...(vencila).. susedka sa tvari akoze ju to trapi, ale ze nevie co s tym ma robit :-(
celeblith
tak nech jej tam daju hajzlik, normalny macaci aj s granulami (zverlit, catsan,...) na zaciatok jej ukazat (prehrabat sa tam rukou), ze: "aha, cica, tuto si mozes veselo hrabat." prip. jej tam supnut hovienko, aby vedela. Ale to musi spravit majitelka. @zuzik01 ucinna vychovna metoda je ten postrekovac s vodou, ked ju uvidis, ze uz sa len blizi ku kvetinacu, macica spravi brr a zapamata si, ze tam nema co chodit.
celeblith
@megginr ak je pes zvyknuty urobit potrebu na trave nie na chodniku, podlahe, tak si sam najde nove miesto.
Este tu niekto pisal, ze posypat mletym ciernym korenim, prosim vas pekne, nerobte to! Predstavte si ako my kychame, ked si pricuchneme ku koreniu, tak co to asi spravi s ovela citlivejsim nuchacom macky alebo psa!
zuzik01
dakujem za rady @celeblith akurat ze ona chodi na navstevu ked ja este spim... od zajtra ale vstavam skoro rano, lebo nastupujem do prace, tak som zvedava ci ju odchytim...
nic proti anglicanom, ale naozaj vacsina z nich je proste blbych.. chcela macku, tak si ju zaobstarala a tym to pre nu podla mna konci...