Varenie

Stuzovac slahacky

2angel1 - fotka2angel1, 3. augusta 2010

Viete mi prosim poradit aku nahradu by som mohla pouzit namiesto stuzovaca slahacky?

@zareaguj


Diskusia k téme

janger
Zelatinu. Ja davam stuzovac, ked potrebujem ""pevnejsiu"" slahacku, ale viem, ze sa pouziva aj zelatina.
1x zahra
kuchticka
Ja iny stuzovac nepoznam iba zelatinu. Trosku cistej zelatiny (bez farby a prichute) si rozpusti v horucej vode (trosku vody - asi 1-2 lz. na 1 lz. zelatin. prasku). Musis to stale miesat a ked sa rozpusti rychlo vyliat do slahacky za staleho slahanmia, inak by sa ti spravili hrudky a slahacka by nebola stuzena.
samanka
@2angel1 , veľmi dobrá je želatína v prášku, ktorá sa pripravuje len vyšľahaním vo vlažnej vode. Z pochopiteľných dôvodov nemôžem napísať jej značku, ale keď sa spýtaš v potravinách na želatínu pripravovanú za studena, určite Ti poradia. Jej cena je asi 60-70 centov a je vo vrecku veľkosti pudingového prášku. Mám s ňou veľmi dobré skúsenosti.
1x haji
dobizu
Tiež neuvádzam značku, ale volá sa to želatínový stužovač a aj ja mám s ním výbornú skúsenosť, iný už ani nepoužívam - ako píše @samanka , pridáva sa za studena, vzadu je napísaný postup a dávam ho do šľahačky, tvarohových dezertov, jogurtových, smotanových... stuper vec...
45katka1
no a ja som sa zas nieco nove dozvedela....to som tiez nevedela,stale pridavam klasicky stuzovac:-) dakujem..
1973
keď použijete šľahačku v prášku je v nej aj stužovač tá od doktora O je výborná dobre drží tvar či sa použije do krému alebo aj na krémeš
evanaaa
Tá želatína za studena je novinka, už som o nej aj ja písala , ale myslím, že aj stužovač by mal byť dobrý, veď na to je, aby šľahačka držala.
dobizu
a mne ešte v noci napadlo, že aj AGAR sa používa - je to prírodná želatína vyrobená z morských rias a je veľmi zdravá... ja som s agarom ešte nerobila, kúpila som si ho pred dvoma týždňami a hcystám sa ho vyskúšať... takže neviem ako ho použiť do šľahačky, možno máte niekto skúsenosť...?
1x jeka