pomoooooooooc! nechapem rozdiel v pouzivani stuzeneho tuku a masla v peceni zakuskov....napriklad konecne mam spicku na likerove spice a chcem ich spravit, v kazdom recepte je cera, stuzeny tuk. co sa stane, ak namiesto stuzeneho tuku pouzijem maslo??? vdaka varechaci :-)
@zareaguj
@pegagador , kludne pouzi maslo do spicov,je zdravsie !
kďežto rôzne margaríny a stužené tuky musia byť z tukov vytvorené zložitým technologickým procesom.
Povedal by som že bravčová masť a všetky hydinové sú zdravšie ako tie stužené tuky
lebo ja áno - a viem, že keď nahradíte stužený tuk maslom budú sa vám "topiť" (ak sa vám ich vôbec podarí vytvarovať) - vlastná skúsenosť
a do horúceho pudingu dal asi 50 g Cery, za miešania ho tam rozpustil a ďalej postupoval ako zvyčajne. Skúsila som, odporúčam, taký perfektný krém to bol a ten ztužený tuk tam vôbec nebol
cítiť, krém bol hladký, netopil sa.
@hubarka35 : urcite urobim nabuduce podla Tvojho receptu! chcem sa s tym trocha pohrat, kym nebudu dokonale!
@egreska : Nepleť si ztužený tuk s rostlinnými roztíratelnými tuky (margaríny); to je o něčem jiném.
O škodlivosti nebo příznivém vlivu na zdraví másla či rostlinných roztíratelných tuků se vedou dlouhé diskuze. Já sama si myslím, že jak máslo, tak roztíratelný tuk má svá pro i proti. Nejlepší je asi všeho s mírou.