Zdravím vás!
Včera som čítala článok o strukovinách a ich vplyve na zdravie, výživovej hodnote. Priznám sa, že som ich v podstate v mojej kuchyni vôbec nepoužívala - prípadne len minimálne (hrášok).
Odkaz na článok o strukovinách: www.mojavyziva.sk/strukoviny-su-pre-telo-skvelou-vyzivovo...
A teraz k veci. Rada by som sa vás opýtala na nejaké vaše domáce recepty so strukovinami. Nejakú chutnú polievku, prípadne omáčky a podobne.
Budem veľmi vďačná za akýkoľvek tip a už som pripravená si ich zapisovať. :-)
daj si do okienka =Hľadaj= slovo fazuľa..a vyhodí ti varecháčskych receptov habadej..tak isto hrach..šošovica..
môžeš rok variť..
Predom namocenu fazulu uvarim do maka a potom rozmixujem, alebo iba roztlacim vidlickou a zmiesam s roznymi koreninami, drobno nakrajanou zeleninou rozneho druhu, cibulou, cesnakom, pridam ovesne vlocky, aby to lepsie drzalo pokope, niekedy vajicko, inokedy syr nastruhany -akykolvek mam po ruke. Cibulu a zeleninu niekedy peciem na panvici a pridam do misky s vlockami a fazulou.
Taketo jedla si robim i zo sosovice a suchaho hrachu, samozrejme predom uvareneho.
...
Tatranocka ty si mu vytkol že zabudol na doležité veci, ktoré si samozrejme neuviedol. Ty máš vzdelanie na to aby si ho opravoval a prípadne doplnal? :-) Alebo si len ďalší internetový frflajdo a odborník? Nech si každý robí čo ho baví. Ak by sme mali robiť len to čo sme vyštudovali, tak náš život by bol dosť tak nudný a o ničom. :-) Ale to ty, bez urážky, asi nepochopíš. Link možem zmazať.
....
Vysšie ďakjem za super príspevok. :-)
toto je výborný recept na výbornú fazuľu, aj keď som ho pridala ja.
Pod receptom od @bubaya som podotkla, že varom v kuchte sa stráca dosť veľa vit. B zo strukovín, preto neviem, aký spôsob na ich prípravu je efektívnejší. V článku od @xyz tu nadomnou v bode 6 som sa to dozvedela, konzervované sú lepšie ako doma namáčané a varené. Ďakujem, často používam konzervované strukoviny, aspoň som sa utvrdila, že to je lepší spôsob ako v nich uchovať viac živín.
chalupnikovi.com/recepty/?p=5467...