Varenie

Štrúdla s kokosom

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 27. decembra 2011

Viem že receptov na štrúdlu je veľa, ale vedeli by ste mi poradiť ako sa pripravuje štrúdla s kokosom ? Pekávajú ju na horehroní. Chcela by som ju upiecť dcére k meninám do roboty. ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Ja pekávam takto:
Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g masla 1 dcl mlieka, 1 vajce. Všetko zmiešať a vypracovať hladké cesto, kým sa neprestane lepiť. Rozdeliť na štyri časti, vyvaľkať celkom na tento a naplniť.
Kokosová plnka: na 4 bielky pridať štipku kyseliny vínnej (alebo soli, lyžicu ľadovej vody a vyšľahať na tuhý sneh. Pridať 200 g krupicového cukru a došľahať na tuho. Do snehu cukrárskou metlou (nie šľahačom) pridať 250 g kokosu. Hustú plnku roztrieť na cesto, zavinúť, natrieť vajcom a upiecť.
Týmto množstvom naplníš najviac dve štrúdle, tie druhé dve zvyknem plniť iným, tak ak chceš len kokosové, sprav si cesto z polovičnej dávky.
kata50
Kokosová štrúdľa je výborná, aj keď pred zavinutím, na plnku poukladáte napr. kompótové broskyne. Je to svieže a pekne to vyzerá v reze. :-))
evkalibka
Sovka ďakujem, tvoje cesto som už skúšala, je naozaj výborné, skúsim naplniť dve podľa tvojho receptu a dve spravím tradičné jablkovo-orechové. Chcem sa opýtať katky50 na jej plnku. Kokosom sa cesto len posype a poukladajú sa naň marhule ? som to ale nechápavá.
radulienka
Ejha, opäť čosi nového, ešte som o takej štrúdli nepočula, určite vyskúšam, milujem kokos, vďaka sovke62 za recept, treba ho dať aj do kuchárky. Perfektné niečo!
kata50
@evkalibka , kokosovú plnku pripravíš podľa @sovky62 , a pred tým než začneš rolovať poukladáš na plnku ovocie. Mne tam veľmi pasujú zavárané broskyne. Dobré budú aj marhule :-))
Ja suchý kokos nedávam. Kokos spracovaný s bielkami a cukrom je dobrý nápad.
P.S. ...a vôbec nie si nechápavavá... len sa pýtaj. Čo mám overené , to ti rada poradím :-))
zvoncek
Tiež som o takejto štúdly nepočula, láka ma to vyskúšať, teraz ešte nie, pčeného je dosť, snáď na Tri krále. Škoda, že nejdú aj tieto príspevky uložiť do KK.
mariadra
Teda Sovka62, Ty si studnica vedomostí. Vďaka, že si tu uviedla hneď aj recept. Ja som o kokosovej štrúdli ešte nepočula, ale musí byť výborná.