Rôzne

Strojček na cestoviny

sportak - fotkasportak, 5. novembra 2012

Milí Varecháči, chcem kúpiť strojček na cestoviny. Prosím o vaše skúsenosti.

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
mám taliansky "slížostroj", pašovaný z maďarska ešte za socíku. používaný do kómy, furt, stále a často. :-)) je to báječný vynález, vrelo odporúčam. a keď si cesto necháš vymiesiť v domácej pekárni ... robenie rezancov a iných cestovín je hračka.
an3da
Môj je tiež taliansky, od mojej mamičky, má teda rokov ale jesto aj teraz taký kúpiť - ampia a dolu na krabici píše MARCATO. Vaľká a krája širšie a užšie rezance. Výborný.
sovka62
Roky som mala strojček (po domácky vyrobený), ktorý slíže len krájal, vaľkať bolo treba ručne. Už roky ale vaľkať nemôžem (boľavé ruky), tak som v Lidli kúpila ten, čo vaľká i krája tenké a široké rezance. Pri krájaní síce vŕzga na celú kuchyňu, ale vaľká i krája perfektne, dokonca krája i slíže s cesta, do ktorého okrem vajec pridám i vodu. Podľa mňa nemá chybu a odkedy ho mám, robievam slíže a slížiky tak raz týždenne (predtým tak raz za tri roky).
klaura
Tiež mám so strojčekom len dobré skúsenodti ... odkedy ho mám, slíže ani slížiky nekupujem....
rea1
@an3da , presne, to je on. :-))
takže podčiarknuté a zrátané: milý @sportak , aj ked vaľkanie cesta robí svaly a krájanie rezancov nie raz ohrozuje manikúru, my všetky ti vrelo odporúčame zakúpiť strojček na cestoviny, familiárne nazývaný slížostroj. je to naozaj fajn vec. :-))
evkalibka
Som rada tejto téme, ten môj mám ešte zabalený. Viete mi poradiť či ho treba pred prvým použitím umyť alebo ako ho vyčistiť. Akosi som to v návode nenašla.
irenaw
pri mojom bolo napísané, že sa umývať nesmie. spravila som trochu cesta a po častiach prebehla cez vaľkacie aj krájacie valčeky a cesto vyhodila. po použití ho čistím malou kefkou s prírodnými štetinami a vlhkou handričkou, ktoré mám odložené len na to.
sportak
Ďakujem Vám všetkým za inšpirujúce komentáre. Už sa chystám na prieskum trhu a potom dám vedieť. Vedel som, že varecháči nesklamú.
jeka
No ja mám kúpený z Me..a z Košíic (v auguste na narodeniny),výrobcu nepoznám,ale nie som sním spokojná.Tenké rezance vôbec nechce krájať,hrubšie sa zatína,valčeky na vaľkánie mi preskakujú stupne,proste nepodárok, ale tým ťa nechcem odradiť od kúpy.
1x joel
mariaklara
Je to môj veľký pomocník  varecha.pravda.sk/recepty/domace-slize-fotorecept-/29463-...
a keď chcem tenučké niťovky do nedeľnej polievky, tak ich na tomto strojčeku vygúľam až na 1, trochu nechám obschnúť a potom na strojčeku, ktorý mi pred 35 rokmi urobil môj manžel krájam tenulilinké slížiky. Vôbec nemusím vaľkať, obe ruky mám po operácii a tento pomocník je na nezaplatenie. Môžem len odporúčať.
havino
už bude rok čo som si ho kúpila, len na váľkanie, bolia ma ruky z váľkania cesta, už rok som rezance do každej nedeľnej polievky nekúpila, narobím si z 10 vajec a mám aj na 4 nedele,ak nerozdám , vyváľkam si cesto na ňom,ale krájam ručne
sportak


Tak to vám pekne ďakujem. Vy ste mi poradili aby som si kúpil strojček na cestoviny. A ja som si ho aj kúpil. Vraj je to dobrá pomôcka. Tak mi treba. Odteraz budú u nás len domáce slížiky, rezance, lasagne a podobné výtvory, ktoré stvorím. Vedel som že na varecháčky je spoľahnutie.
Ďakujem Vám.
sportak
Ten strojček je úžasný. Ručne také cesto som nikdy nevyvaľkal. Ešte raz Vám ďakujem, že ste ma presvedčili na kúpu tohto strojčeka.
radox1
preco nenapisete rovno ze ten nepodarok bol z metra,alebo uviest kde a aky ste kupili,aby ste ludom pomohli.podobne aj v tv novinach sa dozvieme ze soi nasla pokazene maso,ale za boha nepovedia kde.netreba sa bat informovat tak,aby mal z toho clovek osoh,v inych statoch to funguje bez problemov.