Rôzne

Stroj na výrobu cestovín

fedor68 - bez fotkyfedor68, 18. marca 2012

Chcem si kúpiť nejaký kvalitný stroj na výrobu cestovín. Nemá niekto nejaké skúsenosti s týmto strojom?

 www.zasielkovyobchod.sk/eshop-strojek-na-testoviny-27065.html...


@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
ja keď vidím, že je tam napísané, že strojček je vyrobený z vysoko odolného plastu tak už to ma odradí ..... ja strojček na cestoviny mám a je celokovový, pri výrobe cesta a cestovín je dosť namáhaný, tak preto ma ten plast odrádza a ešte k tomu zásielkový obchod Orion sa nezameriava na veľmi kvalitné výrobky.
tento je taký základný, vyvaľká pláty a nakrája rezance a slížiky a je lacný
 www.tvproducts.sk/strojcek-na-rezance...

tento je drahší ale dajú sa dokupovať rôzne nadstavce
 www.dompotreby.sk/main.php?page=produkty&idk=77&g...

babav
@2010 ,to je krasa...ale cena urcite tazko dostupna ,ak nie si talianskeho povodu ,kde "pasta"musi byt prilohou v kazdom jedle...potom sa oplati do takejto masinky investovat ;-)
fedor68
veľa do toho investovať nechcem, mne by stačila nejaká lacnejšia varianta, na tú, ktorú 2010 poslal by z dôchodku nevyšlo. Asi si kúpim ten, hádam sa mi nerozpadne, je to z tvrdého plastu. Zaujali ma hlavne tie vretienky.
sovka62
Skúsenosti nemám, len ho vidím v katalógu a vždy po ňom túžim, len ma odrádza ten plast. Ak ho kúpiš, hoď sem svoje skúsenosti, možno sa konečne rozhodnem. Aj keď to čom sem pridal @2010 by iste bola správna voľba, len kde to kúpiť?
sovka62
Prskla som to do Googlu, už viem kde to kúpiť, dokonca o 21% zlacnené bratku za necelých 1800€. Tak to to teda ešte zvážim, približne toľko stáli plastové okná na našu víkendovú chalupu.
zuzliak
@fedor68 , ja som pocula, ze tie masinky (vid stranka, ktoru si poslal) su celkom dobre a spolahlive. Mne sa sice nechce umyvat tisic veci takze pouzivam jednoduche raviolovace (take mnozstva cestovin nerobim, aby mi masinu bolo treba), ale proti gustu ziaden disputat. Pozor si vsak treba dat - ako pise aj Evusik- na zasielkove sluzby- nie kazda je spolahliva, ale to uz nie je o masinke, ale sluzbe.
evusik
myslím, že ten čo pridala @julica je veľmi dobrá voľba....
ja som tak kedysi dostala lis na sušienky, bol z kovu a vydržal mi 25 rokov, potom som mala krátko po sebe tri, všetky plastové.... jeden som dostala a zlomila som ho hneď pri prvom použití, ďalší bol tiež plastový a neprežil Vianoce a ani jedno pečenie.... ten posledný bol akože z kovu ale podložky boli plastové a po prvom použití ho manžel šmaril do koša.... viac som šťastie nepokúšala.... takže asi tak....
babidka
plastovy - aj ked vyzera akokolvek pevne - by som nekupovala . A za taku cenu -urcite ! V cene okolo 40-50€ sa uz da kupit aj nieco lepsie .
irenaw
súhlasím s @evusik a @babidka plast nevydrží. mám strojček Titania, ktorý pripla do komentu @evusik a môžem ho len chváliť. je pevný, tažký a odolný, vaľká rýchlo, reže dobre. nie sú na neho u nás dostať nástavce, ale mne to stačí, robí pláty na lasagne, široké a tenké rezance. ostatné si pokrájam ručne, keď za mňa vyvaľká, je to už hračka. moja skúsenosť s plastom: nevedela som zohnať pred pár rokmi lis na sušienky, kúpila som nakoniec plastový, dokonca známu značku, nebol ani lacný. vyzeral pevne, ale vnútri v rukoväti, kde sa nedalo ani pozrieť bol tiež iba plast, pri treťom pečení v ňom puklo a bolo vybavené. teraz mám lacný ale kovový a nemám najmenší problém.
2010
fedor68, ja som chcel len povedat ze pasta machine na kolienka spagetty su velmi drahe , lebo su velmi namahane a ako plastikove ? radsej nekomentujem, my tiez mame 30 rokov podobny strojcek ako spomina @julica , je na fettuciny je jednoduchy cely z kovu, nema sa na nom co pokazit.
jarunka
Ja mam tiez ten strojcek Titania, Chvalim ho a na moje potreby bohate staci.
puntodadino
Pridavam sa k Evusik.Mam ten strojcek od r.1982/z Talianska som tu tazku opachu vliekol :-) /Mama na nom narobila tony cestovin,sluzi dodnes.Iba treba obcas premazat.
marikafil
ja mám kovový, značka Ampia, vyrobený v Taliansku a dovezený kedysi v roku 1990 (krátko po otvorení hraníc) z Rakúska. Nemá vymeniteľné nástavce, ale ani ich nepotrebujem - cesto vyvaľká na takú hrúbku, ako potrebujem (stupne 1 až 7, ten posledný takmer nepoužívam, to je príliš tenučké) a krája široké a tenké rezance. Nám to stačí, mávam v zásobe kúpenské vrtuľky - špagety nepoužívam, manžel to nemá rád, také dlhé. S týmto kovovým som nadmieru spokojná.
evanaaa
Pozrela som si video, teda, úžasný strojček, ozaj pre profesionálov. Alebo aj domáce použitie? Ešte by som potrebovala aj tarhoňu robiť a bol by dokonalý, hehe. Ale ja si zatiaľ cestoviny kupujem - špaldové a celozrnné.
fedor68
Dnes som si kúpil ten z Orionu a môžem skonštantovať, že je výborný! Pochybujem, že by neudržalo cesto a prasklo by. Dnes som aj vyskúšal a robí sa s ním výborne