Rôzne

Striekane ružičky

janka251 - bez fotkyjanka251, 24. apríla 2011

ahojte šikovnice a šikulkovia....rada by som vyluštila záhadu, týkajúcu sa videa v mojom prispevku...zaujímalo by ma z akej hmoty robia tie ružičky..má s tým niekto skúsenosti...vďaka za praktické rady....





@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Nie je to tam napísané ? Cream Rose by marshmayllow.Takže asi z tých penových cukríkov.
janka251
je to husta hmota,..neda sa to striekat...ale ak je na to nejaky recept, tak mozem vyskusat,.co mam ja, tak je z toho husta hmota...ktora sa neda striekat...
vierik
Môžem si len tipnúť,mohol by to byť aj varený sneh,ako do šamrónov,vrecko majú prispôsobené,lebo je lepené so zúženým nadstavcom.
marikasu
Tie ružičky môžu byť z normálneho maslového krému, ja som videla cukrára, ktorý ich takto robil.
ancicka
Tieto ružičky robia zo šľahačky.Nerobia sa ani s maslového,ani s vareného krému.Je to original na ružičky,dostať jú aj u nás.Ja používam na zdobenie šľahačku "DaMontare Holé".Je to tekutý emulgovaný rastlinný jedlý tuk sladený na šľahanlie.Ja to volám šľahačka.Dostať ho v pol litrovom a litrovom balení.Videla som už aj inú značku.Používam tonto ,lebo ho mám odskušaný.Mám ho aj odfotený ,ale neviem ho do tej kolonky uložiť.
sovka62
@ancicka a akú to má chuť? Lebo s rastlinnými šľahačkami mám tie najhoršie skúsenosti, chutia mi ako kus osladeného margarínu, ale možno tá, o ktorej píšeš je lepšia.
hubata
Dievčatá, ale ktorá máte šikovného kutila doma tak by to možno urobil: pridať k veľkému vrecku ešte jedno maličké vrecúško, v ktorom by bola iná farba krému (napr. tá ružová) ..... Musela by sa dráha týchto dvoch vrecúšok s krémom vypočítať aby to pekne nakreslilo tú ružičku. Vyzerá to že môžu používať aj viac farieb, lebo tam majú viac vrecúšok...... Ukážte to doma chlapom, čo sú tí naši horší ako americkí ????
ancicka
@sovka ,Máš asi pravdu,ale na ozdobu a aj na ružičky je táto najlepšia,lebo veľmi dobré drží.Ja používam na ozdobu.K niektoremu rcp.priložím fotku.
sovka62
Po tom, čo som videla na videu, končím. Budem piecť len kysnuté koláče, tie zvládam a ostatné objednám u majstrov. To čo som videla, by som aj tak nezvládla ani po ročnom cvičení.
viera1
@sovka ,nebuď smutná,sú to už umelecká diela a takéto veci rada prenechám umelcom.My možná vieme niečo,čo oni nevedia,tak nech každý robí,čo vie,nie ?
evanaaa
Tak na toto strácam aj slová ! A je to vôbec aj na jedenie ?
danculka
Keď som kupovala tie špice na zdobenie ,tak ich predvádzal najemno vyšlahanými zemiakmi,aby tam neboli hrčky,že to by sa narobil krému,ale robila som ich aj zo šlahačky,čo spomína ancicka,ale pod názvom,,creme patisserie" spomínam ho v recepte,ktorý každú chvíľu vyjde, je to tuhá šlahačka keď sa vyšlahá a dá sa prifarbiť,,,,
zuzanka29
@sovka62 - pripájam sa...to zdobenie, čo predvádzajú je neskutočné...ale vyzerá to naozaj nádherne...tak možno aj ja začnem trénovať:)
betka11
dievčatá, ktorá viete po anglicky môžte helfnuť pri preklade ,mňa by zaujímalo aká hmota sa používa na tie ozdoby, doma sme typovali že šlahačka so želatínou aby to dobre držalo,alebo špecialny stužovač a ostatné je asi prax a tvorivé myšlienky,je to už iné ako s narcipánu a hotových modelovacích materialov
honestka
"creame rose" nie je nastastie ten hnusny umely krem, ale sa jednoducho vyrobi technikou najkvalitnejsej slahacky so zelatinou troska cukru a preto sa tieto ozdoby daju normalne aj JEST oproti tym vyumelkovanym hnusnym kremom, ktore sice tory udrzia roky pekne, ale su margarinove a lepsia sa po ustach.

Na ich striekanie potrebujes iba pecialnu nadstavku na ruzicku spolu s nadstavcom na ktorom sa "kruti" tj. trubicku s plochu na spodu rozsirenu, ktoru iste dostat v kazdom obchode urcenom pre tieto cukrarenske pomocky a technika je ozaj jednoducha, len pred tym treba troska trenovat najlespie na tej podlozke, ktoru si otacame v ruke.