Ahojte,
v poslednej dobe som dosť veľa čítala o stredomorskej kuchyni a chcela by som ju vyskúšať najmä teraz v lete. Viem, že je založená na zelenine, cestovinách, rybách, olivovom oleji a pod. Máte niekto nejaké osvedčené recepty? A aké výrobky kupujete napr. rybie konzervy a cestoviny? Zo špeciálnych obchodov, alebo sa dajú nájsť kvalitné aj v supermarketoch? Vďaka za všetky rady.
Na takýto spôsob "stredomorskej kuchyne" sa daj v zime, teraz si doprajte domáce čerstvé ovocie a zeleninu keď u nás na SK vrcholí sezóna a je jej veľký výber, hádam aký nemajú ani prímorské krajiny.
Ak máš deti a rodinu tak ich vopred ľutujem že budú jesť po celé leto tvoju "stredomorskú kuchyňu": olivy, zaváranú špargľu, mozarelu, mrazené potvory z hyperbordelov, možno lososa, sušené paradajky....
My ostatní sa najeme slovenskej kuchyne: polievok a prívarkov z fazuľky, hrášku, kôpru, tekvice, mrkvičky, kalerábu, brokolice, kapusty, kelu, upečieme si koláče z jahôd, ríbezlí, čerešní, višní, marhúľ, broskýň, letných jabĺk, najeme sa šalátov: hlávkového, uhorkového, paradajkového, miešaného....... a to som vymenovala len zlomok z toho čo sa u nás urodí od jari do jesene ovocia a zeleniny, t.j. od prvej reďkovky až po posledné hrozno v októbri.
Čo myslíš kto bude na tom lepšie? Ty s tvojou "stredomorskou kuchyňou na SK" alebo ja s mojou "sedliackou" na SK?
Ja pisem o tom, ze aj v stredomori pouzivaju v receptoch 85% tych surovin, ktore si ty vyhlasila v prispevku vyssie za cisto slovenske....