Zdravá výživa

Strava pri chemoterapii

jamami78 - fotkajamami78, 11. júla 2013

Ahoj všetci,
čítala som na nete, že pri užívaní chemoterapie je vhodné jesť niektoré druhy potravín. Mamke minulý mesiac diagnostikovali B-NHL lymfóm + má 30% rakovin. buniek v kostnej dreni.
Dočítala som sa , že PŠENO má dobré účinky, nemohli by ste mi niekto poradiť, kde ho zohnť a čo by sa z neho dalo pre ňu pripraviť ? Moc jej teraz jesť nechutí .

Ďakujem všetkým ochotným poradcom :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
pšeno je u nás bežne v Jednote..recepty sú tu na Vareche..na ostatné otázky neviem poradiť..želám veľa síl a úspešný výsledok liečby..
rulik
pšeno dostať bežne aj v Bille a Kauflande, stojí okolo 1,19 E a s receptami nie je problém, ale samotné to asi nebude ono, treba skombinovať s čerstvou zeleninkou
nadia56
v ziadnom pripade nedavaj svojej mame nic sladke, cukor, med, zakusky, cokoladu a ani moc sladke ovocie, aj keby mala na to chut, zelam jej skore uzdravenie:-)
pre viac info mi mozes poslat TS
jamami78
dakuejm vam vsetkym co ste mi napisali, sladke ani nesmie, lebo ona bola diabeticka uz predtym, ale teraz jej to stuplo velmi, takze si musi davat aj inzulin
anicka11
nadia56 má pravdu,rakovina miluje cukor. Maminke doporučujem denne vypiť aspoň 1/2 litra ovocnej alebo zeleninovej šťavy. Z toho 2/3 mrkvovej a 1/3 iné ovocie alebo zelenina. Ovocie a zeleninu jesť vo forme rôznych šalátov s pridaním osmažených/na olivovom oleji/ lanových alebo slnečnicových semiačok. Piť len kozie mlieko,kravské zahlieňuje. Do múčnych jedál používať len špaldovú múku.Taktiež namiesto rôznych limonád piť len obyčajnú vodu s citronovou šťavou-odkyseluje organizmus, chorobám sa darí len v kyselom organizme.A to hlavné dať do poriadku psychiku, robiť si radosť drobnosťami,nájsť si nejaký koníček. Mám podobný zdr.problém a viem čo to všetko obnáša, podporujte maminku a prajem skoré uzdravenie :))
 www.badatel.sk/kpm/desatoro-onkologickych-prikazani/,...