Varenie

Sterilizovaný mrkvový šalát

ivka1475 - fotkaivka1475, 14. apríla 2021

Poprosim o radu robili ste uz
niekto klasicky mrkvovy salat napr.
s ananasom, jablkom a
podobne, ale sterilizovat ho potom
alebo aj nejaka ina kombinacia,
nemyslim rozne calamady,
dakujem za reakcie I.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Ivka, upresni otázku, tá tvoja je akási nejasná. Chceš šalát surový alebo sterilovaný ?
ivka1475
@evanaaa (15.4.2021 20:46)

Kupila som nedavno mrkvickovo ananasovy a bol v plaste, mal dlhsiu zaruku, chutil tak ako ked robim klasicky surovy,len sa mi zdala ta mrkva maksia, robievam casto surovy,ale na max. 2 dni v chladnicke. Tak som si myslela,ked mam kopec mrky, ci sa neda takyto salat sterilizovat,dakujem I.
evanaaa
@ivka1475 , nemyslela som to posmešne, alebo ironicky, ale ako napríkald - uhorky, ak sa sterilizujú, podľa mňa nie sú varené, ale surové, len upravené na dlhšiu "životnosť", alebo tak nejak......tak ako by mohol byť aj ten mrkvový šalát. Aspoň si myslím.....
dvorka
Šalát z mrkvy a ananásu je chuťová lahôdka, myslím si že najlepší je surový a čerstvo spravený. Možno ešte tak dať do mrazničky, ale sterilizovať určite nie. Sterilizácia mrkvy na uchovanie je zdĺhavá. Mrkvu treba 2 - 3 x sterilizovať aby sa nepokazila. Kúpená mrkva bola mäkšia asi preto, že bola odležaná, ale určite nie sterilizovaná.