Prosím o radu, dnes som vôbec po prvýkrát sama zavárala: mám asi desať fliaš paradajkového pretlaku s kúskami paradajok a cesnakom. Horúce som ich vliala do vysterilizovaných pohárov, teraz si spia pod perinou, no uvažujem, že ich ešte zasterilizujem. V mojich podnájomníckych podmienkach však nemám zavárací hrniec a najväčší hrniec, čo mám, je trochu nízky na to, aby sa mi doň vmestili fľaše aj s kovovou podložkou. Niekde som počula, že na spodok hrnca sa dá položiť aj utierka alebo noviny... Nie som si však istá, či sa mi to len nesnívalo :) Tak ako to je? Dá sa to? Ďakujem
@zareaguj
ale teraz sa mi stalo niečo neobvyklé.... varila som Salko, tri konzervy, na dno hrnca som dala noviny, tak ako vždy... varila som dve hodiny a po uvarení zliala vodu a vybrala konzervy aby vychladli, ale vybrala som len dve, tá tretia sa pricucla o dno hrnca a nie a nie pustiť. Normálne tam vznikol taký silný podtlak, že som tú prekliatu konzervu nevedela odtrhnúť. Vyskúšala som všetko a nič. No ale potom prišla dcéra a tej sa to podarilo odtrhnúť od dna :-) Na budúce dám radšej na dno mriežku :-)