Varenie

Steaky bez dymu

igor13 - bez fotkyigor13, 11. februára 2010

Zdravim vsetkych, chcem sa opytat ako sa mam pri peceni steakov, pripadne grilovani ryby vyhnut zadymenemu bytu. mam grilovaciu panvicu, pomerne tazku, nemal by byt v nej problem. musi byt na maximum rozpalena aby steaky boli dobre ako maju byt. takze mam podozrenie na olej, zvyknem pouzit olivovy, ale zlty, nie extra panensky. aj tak mi to vsak zadymi polovicu bytu. na steaky nechcem pouzivat bravcovu mast. takze viete poradit, co je najlepsie a ako? dik

@zareaguj


Diskusia k téme

gman
ahoj igor. preco pouzivas olej? ked ma panvica cez 100C, tak zhori akykolvek. ja som mam vyskusane, najlepsie steaky su nasucho.
pred tesne pred koncom das kusok masla, pooblievas nim steaky, ked ich vyberies, este do vypeku pridaj napr cervene vino, ak chces len taku uplne obycajnu omacku, nechaj odparit a vybavene. drzim palce, pri pokusoch :)
igor13
dik za radu. ten olej bol viac menej na steaku a nie na panvici. samozrejme, dostane sa potom na panvicu. steaky som nemarinoval len potrel olejom s drvenym farebnym korenim. nabuduce vyskusam nasucho. omacku poznam :-)
gman
alebo ked mas steak potrety olejom, tak jedina cesta bez dymu bude asi nerozohriat panvicu tak velmi a tym padom budes robit steak kusok dlhsie. alebo ked, tak ich nechaj len zatiahnut na panvici a dopec v rure, tak na 180C 7-10 max...
2010
Ked davas marinadu jedine bez dymu je vonku na grille na barbeque vyudit susedov a vsetkym psom v okoli sposobit infarkt.
Znzit teplotu? tak si daj radsej dusene maso.
JA mam rad medium to sa da jedine vysokou teplotou kratko na panvici daj so vsetkych stran "osmahnut" ( daj si pokrievku aby to neprsklalo)
a potom to truby pod grill dokoncit , podla chuti
Po vybrati neservirovat ale nechat odlezat na aspon 5- 10 minut aby sa maso uvolninlo ( mi to zakrivame alobalom aby nevychladlo)
omacka podla chuti samostatne.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Dá sa kúpiť i sieťka, ktorú môžeš použiť aby to neprskalo.
loparik
Kazde maso by sa malo najprv napacovat ale nemusi. Maso na platky sa pred oprazenim ma utriet v obrusku tym zabranite prskaniu oleja. Caro steakov 3 min z kazdej strany 1min. odlezat. potriet maslom very fasa.
2010
Loparik,
Kazde lacne maso sa musi napacovat lebo vysledok je tvrda zuvacka akokolvek sa snaziz.
Ale ked pouzivas take daco ako Black Angus alebo
uplnu spicu Kobe -Wagyu Beef ( cena +EU 50 ...1 kg) taky aj vysledok , steak bez konkurencie.