Zdravim vsetkych, chcem sa opytat ako sa mam pri peceni steakov, pripadne grilovani ryby vyhnut zadymenemu bytu. mam grilovaciu panvicu, pomerne tazku, nemal by byt v nej problem. musi byt na maximum rozpalena aby steaky boli dobre ako maju byt. takze mam podozrenie na olej, zvyknem pouzit olivovy, ale zlty, nie extra panensky. aj tak mi to vsak zadymi polovicu bytu. na steaky nechcem pouzivat bravcovu mast. takze viete poradit, co je najlepsie a ako? dik
@zareaguj
pred tesne pred koncom das kusok masla, pooblievas nim steaky, ked ich vyberies, este do vypeku pridaj napr cervene vino, ak chces len taku uplne obycajnu omacku, nechaj odparit a vybavene. drzim palce, pri pokusoch :)
Znzit teplotu? tak si daj radsej dusene maso.
JA mam rad medium to sa da jedine vysokou teplotou kratko na panvici daj so vsetkych stran "osmahnut" ( daj si pokrievku aby to neprsklalo)
a potom to truby pod grill dokoncit , podla chuti
Po vybrati neservirovat ale nechat odlezat na aspon 5- 10 minut aby sa maso uvolninlo ( mi to zakrivame alobalom aby nevychladlo)
omacka podla chuti samostatne.
Kazde lacne maso sa musi napacovat lebo vysledok je tvrda zuvacka akokolvek sa snaziz.
Ale ked pouzivas take daco ako Black Angus alebo
uplnu spicu Kobe -Wagyu Beef ( cena +EU 50 ...1 kg) taky aj vysledok , steak bez konkurencie.