Varenie

šťava z kyslej kapusty

mijaita - fotkamijaita, 31. marca 2014

Zbyly mi tri velké sklenice šťavy z kyslej kapusty. Jak bych ji mohla zuzitkovat jinak nez na polevku a k piti? Máte někdo radu, zkušenost?

@zareaguj


Diskusia k téme

jozefj
Dať do zaváracích fliaš a zasterilizovať.Robím tak už dlhé roky.Tak isto môžeš sterilizovať aj kapustu.
mijaita
Ano, rozhodne nemam potrebu stavu zlikvidovat, jen jsem myslela, ze treba nekdo ma nejakou specialitu :-) Zasteriluju, urcite, kapustu take!
rulik
momentálne ma napadá len ostrokyslá polievka, ale na to stačí 1 fľaša, zbytok zasterilizuj
rulik
utopence neviem, ale ryby na kyslo to by šlo
myslím ako zavináče
mariamka
neviem ci specialita, ale moj muz si nou oblieva cestoviny, vraj to jedli odmalicka, ja som to zatial nechutnala, tak vobec neviem, ako to chuti, ale ked mame cestoviny, je schopny si ist tu stavu direk kupit :)
mijaita
No prosim, a zajimavosti jsou tu! :-) Skoda, ze jsem driv snedla spagety nez jsem to precetla. Zkusim i burty, u testoviny, proc ne, ze ? Ale piju take. Mam nejen dost, ale az pojedu pro zeli, bude dalsi. Jen je trochu slanejsi, protoze zeli je bez konzervantu.
mijaita
@sara8 i tobe diky, to vypada skvele! Stavu jsem si nejakou nechala na piti, ostatni zasterilovala, pockam na cerstve houby nebo koupim hlivu. Uz ted se tesim!
svedka
...a do tej macanky ,,buchni´´ este klobasku :) Odporucam :)
svedka
Nieco dobre,koreniste,pikantne-to,co mas najradsej,to buchni :)
sara8
@mijaita , aby som nezabudla, výborné je do tej cibule pridat údenú červenú papriku. / v postnom čase dodá "klobásovú chuť"/.
mijaita
@gubics v Kosicich nevim, ale v Pze ji koupim na trhu, u stanku s korenim. Urcite se da objednat na Slov pres internet, uricte ji maji v Madarsku. Ja ji miluju, pridavam i do kapustnice, do drztkove polivky a pod.
babidka
@mijaita , poslem ti recepty mailom:-) U nas sa jucha /t.j. stava z kyslej kapusty / robi na viac sposobov . Aj som uz planovala , ze tuto zimu vsetky uverejnim na Vareche ....ale akosi stale nemam na to dost casu a tiez nemam nic nafotene , tak ich zatial nebudem davat :-(
pusta
údenú papriku kupujem cez net v e-shope Brno, Rossk - levné koření
mijaita
@safran pomohlo :-) Něco jsem se dozvěděla, početla jsem si, zasmála jsem se!! Takové diskuze jsou doslovaliterární poklad kořeněný krásnou slovenštinou , díky!