Zdravá výživa

Stačí kliknúť na link a otvoriť !!

jerica - fotkajerica, 10. decembra 2010

Diskusia k téme

babav
Zaujimave,vela pravdy,ale velmi subjektivny nazor .Vsetky lieky nemozno zatracovat , mnohe uz zachranili vela zivotov,zvlast pri chronickych chorobach.
bozulka
Jarka tú knihu mám,ale som nestihla ešte čítať,prišla mi pred mesiacom ešte som sa k nej nedostala.Myslím,že by sa mohla vyjadriť aj @marienka ,pokial viem tiež pracovala vo pharm.priemysle.Ale moje poznatky hovoria otom,že na tom niečo bude...
marianne69
Kazdopadne zaujmave citanie...za 35 rokov praxe asi chlapik vselico zazil..ale ze sa neozval skor...niektore lieky urcite potrebne su...,ale poznam par ludi ktory,beru lieky pri kazdom pichnuti,,ale s liecenim chripky by som aj suhlasila s radami od babicky:vyvar,postel,citronovy caj,vypotit sa....
tinca
@bozulka tak polovicu liekov vyraď, lebo si pamätám, že si raz písala koľko veľa ich berieš. Ale nedá sa to zovšeobecňovať. Ja na bolenei hlavy lieky neberiem, dám si kávovú lyžičku cukru a je po bolest,. rada od mojej zlatej starkej a funguje.
jerica
@julica , pharmacie & lieky : dokázané veľký JOB !! možno máš iný názor (ja ho rešpektujem) kto si dovolil napísať to čo napísal , určite vedel do čoho ide.
babav
Jedno je iste ,ze farmaceuticke kompanie zarabaju na novych liekoch a vakcinach velke sumy a snazia sa predavat bez ohladu na skodlive vedlajsie ucinky kazdeho lieku.Zalezi na lekaroch a ich znalostiach o kazdej diagnoze novy liek predpisat ,alebo ignorovat.
honestka
lekarom je velmi tazko ignorovat kompanie, kedze dostavaju od nich vysoke financne premie prave preto, ze lieky pretlacaju do receptov pacientov. nevadi im, ze mnohi pacienti musia za lieky doplacat vysoke ciastky aj ked na to nemaju, hlavne starsi ludia este stale veria, ze ich dr. to predpisuje pretoze je im to ucinne; a velakrat je to iba v tom, ze liek premenovali a namiesto 20 centov teraz pirulka stoji 4-5 dolarov.
vimar
nemusím čítať ani tú knihu, o tom som vedela už rok dozadu.
Nepotrebujeme sa oháňať "konšpiračnými teóriami", ale to čo hovorí, človek pochopí obyčajným zdravým rozumom, že to PRESNE tak funguje.
Lekári už dávno (žiaľ mnohí pediatri) nie sú to, čo dakedy... Keď som bola malá a bola chorá, prvé, čo mi pediater predpísal bolo c-čko a b-komplex alebo ten sladký vitamínový sirup.
Ad očkovanie, ak potrebujete adekvátne objektívne informácie, stránka, ktorá nie je sponzorovaná žiadnymi farmaceutickými firmami a články sa píšu a prekladajú za "pánboh zaplať" rodičmi (www.slobodavockovani.sk),...
Na margo očkovania uvediem len jedno: naša generácia tridsiatnikov bola očkovaná DiTePer (záškrt, tetanus, čierny kašeľ), plus polio (detská obrna) a koniec! Od 1982 začali očkovať MMR (rubeola, osýpky,mups) - my ostatí sme tieto DETSKÉ choroby odležali v posteli a máme doživotnú imunitu.
Dnes? V troch mesiacoch sa ten kolotoč začne: hexavakcina + pneumokoky, potom MMR, ak ste "starostlivý rodič" priplatíte rotavírusy a pod...
V troch rokoch dieťa nastúpi do kolektívu a "zrazu" je furt choré, u citlivejších jedincov už od roka, resp. po ukončení dojčenia, málokde nájdete dieťa (okrem neočkovaných), ktoré by už v roku, dvoch nebralo ani raz ATB, alebo nemalo nádchu !
Problematika je veľmi široká, ja to teraz veľmi zjednodušujem, len na ukážku.
vimar
A zabudla som dodať - viete koľko trvali klinické testy hexavakcíny, ktorú dostáva každé slovenské dieťatko v troch mesiacoch?
Máte pocit, že to museli dlho skúmať, veľká vzorka detí, placebo skupina a pod...žiaľ nie,
TESTOVALA sa TRI DNI.
Takže sa nečudujte, ak Vám lekár maximálne povie, že bude "teplotka a opuch nožičky", myslím, že anafylaktický šok a ostatné veci nespomenie a - kto z vás dostal pred očkovaním svojho dieťaťa PRÍBALOVÝ LETÁK k vakcíne (čo je povinnosť lekára Vám ho dať) a kto študoval kontraindikácia a vedľajšie účinky? (čo bežne robíte pri každom inom lieku...) Ktorému dieťaťu predtým robili testy na možnú imunodeficienciu alebo vôbec nejaké krvné testy? A vraj "včelička"...
vimar
Virapen je len vrchol ľadovca...
jerica
@vimar veľmi som ti vďačná za zrozumiteľné vysvetlenie pre všetkých čo potrebujú to mať tzv.po lopate . Uvediem príklad , môj obvodný lekár pri otázke či ma zaočkuje proti chrípke , povedal že v žiadnom prípade , samozrejme sa poznáme a úprimne mi to nedoporučoval , čo z toho plynie? ,???, ???
jerica
Je len na škodu že tieto riadky si prečíta malý okruch ľudí. :-((
darinka55
Lekárom ľudia veria a myslia si že im chce len pomôcť kedˇže idú k nemu vtedy kedˇ sú chorí bohužiaľ chýba osveta na všetko je tabletka alebo mastička niekedy by stačilo úprimné slovo a nevidieť len peniaze od poisťovne a od dealera farmaceutickej firmy profity.