Rôzne

Sója

kejty - bez fotkykejty, 19. novembra 2012

Už ste robili soju v parnom hrnci??? viete nejeke recepty dakujem:)

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Ahoj @kejty , vidim ze si nova, tak ta vitam u nas na Vareche a nech sa ti tu paci.
Ja parny hrniec nemam, tofu robim dost casto, ale iba nakrajanu na tenucke platky a prudko opekam posolenu, pocesnakovanu a posypanu roznym korenim, pokazde pouzijem ine (c. paprika, kari korenie, kurkuma, lebo co mi kedy napadne). lenze teraz si uvedomujem, ze sa mozna pytas na nieco ine ?. Tak tie povarim v troske vody a podavam ako prilohu k masu alebo do polievky.
kuchticka
Pardon, pytala si sa na SOJU. Neviem aku myslis - tie sojove boby? Su zelene ako fazula. Mienila som napisat ze tie bobove zrna-fazulky povarim a pouzivam.
rulik
my klasickú sóju, už suchú varíme cez noc namočenú ako fazuľu a potom 1 hodinu v kuchte s nejakými koreninami ako na strukoviny a potom už hocičo,trebárs pomlieť a pridať suroviny ako na fašírky alebo len ako prílohu...
evanaaa
Podľa všetkého by sa asi v parnom hrnci neuparila, lebo aj keď je namočená, terba ju dlho variť, ako píše aj @rulik a to ju varí v kuchte.
nadia56
@kejty , najlepsie je varit sojove boby v tlakovom hrnci, ako radi @rulik , ale ja mam kratsi cas varenia, staci 45 min. odlozit hrniec z platnicky a nechat zatvoreny pokial v nom neklesne tlak,
 www.couvarit.sk/sojove-jedla.html...

 www.dobre-recepty.sk/vyhladavanie/?s=sojove%20recepty...

 recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=sojove+boby...

ak to nebude stacit na ostatne recepty pouzi google slovensky alebo cesky :-)
malusa
Strukoviny v parnom hrnci,to by bol proces na vela hodin a asi by sa to nepodarilo,idealny je jedine tlakovy hrniec.
rulik
tie zelené čerstvé ako sú vyššie na obrázku by sa možno dali aj na paráku