Nasla som krasny recept... ale namojvieru nerozumiem odkial ten pan a to jedlo pochadza?...
ba.regina.rtvs.sk/clanky/kulinarium/36792/smuan-jedlo-chu...
Diskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 516 najnovší komentár včera 15:51
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 516 najnovší komentár včera 15:51
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 392 najnovší komentár včera 15:51
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 1 najnovší komentár 14. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť
-
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
cca 180 g múky
soľ
masť, olej alebo maslo na opekanie
trpezlivosť.
Zemiaky uvariť, vychladnúť, nastrúhať. Presypať múkou a soľou. Nemiesiť ako klasické cesto, ale ako keď sa robí posýpka. Aj to tak má vyzerať, ako posýpka na kysnutý koláč.
Do panvice dať tuk. Zemiakovú masu rozmrviť v rukách do panvice. Často obracať, šťuchať vareškou, aby sa to všetko nepolepilo. Šmarn musí zostať rozmrvené. Chvíľu to trvá, kým sa vyparí vod a začnú sa zemiaky opekať. Keď je to zlatohnedé, vybrať z panvice.
V Bavorsku sa to podáva s kyslou kapustou, nejakým wurstom, pečeným mäsom, alebo len poliate cibuľou...dokonca aj na sladko s jablkovým pyré.
V Rakúsku sa šmuan robia len zo zemiakov, bez múky a pridávajú do toho majorán, tymián, rascu.
Takto to má vyzerať:
blog.muenchen.de/rezept-broeselhafer-kartoffelschmarrn/...
Neurobila som, varené krumple mi pojedli kobylky, ale urobím. Vďaka za tip.