Nasla som krasny recept... ale namojvieru nerozumiem odkial ten pan a to jedlo pochadza?...
ba.regina.rtvs.sk/clanky/kulinarium/36792/smuan-jedlo-chu...
Diskusie
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 20. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár dnes 04:47
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 276 najnovší komentár dnes 08:26
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 276 najnovší komentár dnes 08:26
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár dnes 04:47
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 20. februára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 28 najnovší komentár 16. februára 2025
- Siisa: Vie niekto čo sú v skutočnosti kvasnice - droždie ? 10 najnovší komentár 15. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 120 najnovší komentár dnes 08:26
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár dnes 04:47
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 4 najnovší komentár 12. februára 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 20. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Veľkonočné rezy +fotopostup
-
Fantastické bravčové stehno v horčicovej omáčke +fotopostup
-
Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom +fotopostup
-
Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou
-
Fánky +fotopostup
-
Kysnuté šunkové a pudingové rožky +fotopostup
-
Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku +fotopostup
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to! VIDEO
-
Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu VIDEO
-
Na každý deň: 10 jednoduchých koláčov, v ktorých zahviezdia všetky vaše džemy
-
Chutné voľno: Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú
-
Porazte neduhy: Židovský penicilín, zázrak či bojovníčka proti chrípke. 11 receptov na polievky, ktoré liečia
-
Pre celú rodinu: Cestoviny, ktoré milujú všetky deti, jedlá z jedného pekáča aj sýta polievka. 11x sobotný obed z mletého mäsa
-
Lákavé a lahodné: Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia
-
Bude to raz-dva: 11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom
-
Šťavnaté a plné chuti: Trhané mäso, super do žemlí, tortíl, aj na šalát. 10 receptov, s ktorými sa vám určite podarí
cca 180 g múky
soľ
masť, olej alebo maslo na opekanie
trpezlivosť.
Zemiaky uvariť, vychladnúť, nastrúhať. Presypať múkou a soľou. Nemiesiť ako klasické cesto, ale ako keď sa robí posýpka. Aj to tak má vyzerať, ako posýpka na kysnutý koláč.
Do panvice dať tuk. Zemiakovú masu rozmrviť v rukách do panvice. Často obracať, šťuchať vareškou, aby sa to všetko nepolepilo. Šmarn musí zostať rozmrvené. Chvíľu to trvá, kým sa vyparí vod a začnú sa zemiaky opekať. Keď je to zlatohnedé, vybrať z panvice.
V Bavorsku sa to podáva s kyslou kapustou, nejakým wurstom, pečeným mäsom, alebo len poliate cibuľou...dokonca aj na sladko s jablkovým pyré.
V Rakúsku sa šmuan robia len zo zemiakov, bez múky a pridávajú do toho majorán, tymián, rascu.
Takto to má vyzerať:
blog.muenchen.de/rezept-broeselhafer-kartoffelschmarrn/...
Neurobila som, varené krumple mi pojedli kobylky, ale urobím. Vďaka za tip.