Rôzne

Slovenská reštauračná klasika .

stefanm - fotkastefanm, 17. septembra 2013









.... alebo poznáte niečo lepšie ???

@zareaguj


Diskusia k téme

ckatka
mna vedia vytocit do nepricetnosti tie zelene veci, ktorymi sa snazia kuchari/casnici jedlo ozdobit: neskutocne mnozstva "byliniek" - v skutocnosti nasekaneho petrzlenu alebo pazitky - pouzivaju uplne vsade, niekedy mam pocit ze to nakydaju este aj na sladke palacinky

nikoho nezaujima ze clovek na to moze byt alergicky...ja stale tvrdim - ak to v menu napisane nemate, tak to tam laskavo nedavajte

nie ze by pouzili bylinky, ktore sa hodia (napr rozmarin do masa alebo bazalku do paradajkovej polievky...)...vsade pchaju tu pazitku a petrzlen

minule ma dojali, ked mi cerstvym petrzlenom posypali dokonca klasicke bryndzove halusky so slaninou...to prebilo dokonca chut bryndze! alebo svieckovu.... su normalni? vadi to len mne? alebo sa najdu aj ini?
afrodit
No to posipanie sušenými vecami mi riadne vadí.Ale inak hore uvedene jedlá môžem.Len mi to pripadá že dobrú slovenskú klasiku málo kde nájdem.
rulik
obe fotočky sú pekné, pridám sa k @ckatka mne vadí neošúpaná uhorka,lebo mi to nejako dráždi žalúdok, pritom ako deti sme si uhorky nešúpali a bolo dobre, len sme utreli blato,ďalšia vec čo mi vadí je na mäsovom plátku položená zavarená broskyňa alebo marhuľa a zakrytá plátkom syra, snažia sa to akože ozdobiť ale mne sa tam potom bijú chute
bubaya
Fuj, tá ružová hnusná surová šunka, určite je studená a na nej najlacnejší eidam, na 30 sec do mikrovlnky, k tomu vodnatá rozmrazená zelenina, červená kapusta, centimeter mastnej vody na dne taniera, ryža s hranolkami - toť vrchol luxusu v slovenských reštykách. To by si ten kuchár musel zožrať sám, a predo mnou. Zvlášť vpravo pri opekaných zemiakoch niečo biele, vyzerá to ako roztopený polystyrén. To prvé vyzerá aspoň suché.
egresik
Ja konkretne v "Janosikovom dvore" nemam dobru skusenost. Prvy krat zla, druha sanca dopadla rovnako. Konkretne pirohy, na otazku ci je tam kopor (casnik tvrdil, ze nie je) bol aj v ceste aj v plnke. A cesto na spojoch pirohov bolo nedovarene. Prvy pokus si nepamatam, co konkretne sme jedli. Poslednu dobu radsej nieco vyssej kategorie alebo castokrat radsej nieco doma, hoc radsej aj luxusnejsie.
rulik
bravčové ked je naprírodno tak zbelie ak sa nepripečie
bubaya
Ach sóóóó, ja že je to špinavý polystyrén, prípadne pripečený vecheť. Také biele bravčové som ešte nevidela. No dobrú chuť.
smajliqa
to druhe by som hned zozerinkala, taka som hladna,,, ale tie hranolky so syrom, to je az neuveritelne nemastne,,, to aj ide tak na sucho urobit???
bubaya
Tak kuracie. Skvelá kombinácia, kuracie, čalamáda, červená kapusta.....zrejme pomsta hosťom, ktorí si nechcú dať k jedlu šalát, a tak si musia zaplatiť zeleninovú oblohu. Alebo potrebovali minúť všetku zeleninu a bolo im to ľúto vyhodiť? Zaujímalo by ma, kde ponúkajú takýto klenot. :-((((((((((((((((