má z vás niekto recept na praclíky so slanou mriežkou?Dostala som ich raz od kamošky z Trnavy ,niekto ich tam pečie,boli to skôr štvorčeky so slanu mriežkou a boli nenormálne dobré...ďakujem
@zareagujmá z vás niekto recept na praclíky so slanou mriežkou?Dostala som ich raz od kamošky z Trnavy ,niekto ich tam pečie,boli to skôr štvorčeky so slanu mriežkou a boli nenormálne dobré...ďakujem
@zareaguj
5Odkg polohr.múky
25 dkg Hera ( alebo niečo iné)
1/2 kocky kvasníc
cca 1 dcl vlaž. mlieka
1 ČL soľ, trochu cukru do kvásku
Z pol kocky kvasníc, mlieka a cukru spravím kvások. Vlejem do múky s rozdrobeným tukom a rýchlo spracujem cesto ( ako na slíže), musí byť dobre premiesené, ale nie dlho. Ihneď rozdelím asi na 5 dielikov. Jeden nechám na doske, ostatné šupnem do chladničky. Cesto nesmie kysnúť! Vytvarujem šúlok, z ktorého odkrajujem kúsky, veľkosti čerešne, ušúľam tenký "šulanec", asi ako obyčajná ceruzka a dám tomu tvar praclíka. Keď chceš väčšie, treba odkrojiť väčší kus cesta a vyšúľať na dlhšie. Uložíš na plech, ja posýpam sézamom, pretože tá slaná oblievka sa mi nikdy nevydarí. Vyšľaháš bielko so soľou a vidličkou praclíky krížam-krážom vidličkou pofŕkaš asi v polovici pečenia.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180st.C, tak asi 15 minút- ono vidíš, že sú už pekne ružové( hnedkavé).
Neviem, či som pomohla, ale ak by si vyskúšala, daj prosím vedieť, ako dopadli. Hodne zdaru!
@ela77 ďakujem za pripomenutie, písala som spamäti, no a pomýlila som sa. Zrejme máme rovnaký recept. Tu v Trnave sa hodne pečú na predaj, ja ich robím sama, ale oveľa menšie. @ildinka , čo sa neohlásiš, už recept nepotrebuješ?