má z vás niekto recept na praclíky so slanou mriežkou?Dostala som ich raz od kamošky z Trnavy ,niekto ich tam pečie,boli to skôr štvorčeky so slanu mriežkou a boli nenormálne dobré...ďakujem
@zareagujDiskusie
- Kjuraj: Kypriaci prášok 0 zatiaľ bez komentárov
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár včera 06:05
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 118 najnovší komentár dnes 13:56
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 118 najnovší komentár dnes 13:56
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár včera 06:05
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 118 najnovší komentár dnes 13:56
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 33 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár včera 06:05
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 10. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
-
Jednohubky bez lepku so strúhaným vajcom a s lososom
-
Pohánkový nákyp s jablkami +fotopostup
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda +video
-
Orechový lístkový zajko
-
Pečený karfiol v paprikovej kruste +fotopostup
-
Pohánkový pohár pre milovníkov zdravia +fotopostup
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
13 zákuskov z odpaľovaného cesta: Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Voňavá dobrota: 12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
5Odkg polohr.múky
25 dkg Hera ( alebo niečo iné)
1/2 kocky kvasníc
cca 1 dcl vlaž. mlieka
1 ČL soľ, trochu cukru do kvásku
Z pol kocky kvasníc, mlieka a cukru spravím kvások. Vlejem do múky s rozdrobeným tukom a rýchlo spracujem cesto ( ako na slíže), musí byť dobre premiesené, ale nie dlho. Ihneď rozdelím asi na 5 dielikov. Jeden nechám na doske, ostatné šupnem do chladničky. Cesto nesmie kysnúť! Vytvarujem šúlok, z ktorého odkrajujem kúsky, veľkosti čerešne, ušúľam tenký "šulanec", asi ako obyčajná ceruzka a dám tomu tvar praclíka. Keď chceš väčšie, treba odkrojiť väčší kus cesta a vyšúľať na dlhšie. Uložíš na plech, ja posýpam sézamom, pretože tá slaná oblievka sa mi nikdy nevydarí. Vyšľaháš bielko so soľou a vidličkou praclíky krížam-krážom vidličkou pofŕkaš asi v polovici pečenia.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180st.C, tak asi 15 minút- ono vidíš, že sú už pekne ružové( hnedkavé).
Neviem, či som pomohla, ale ak by si vyskúšala, daj prosím vedieť, ako dopadli. Hodne zdaru!
@ela77 ďakujem za pripomenutie, písala som spamäti, no a pomýlila som sa. Zrejme máme rovnaký recept. Tu v Trnave sa hodne pečú na predaj, ja ich robím sama, ale oveľa menšie. @ildinka , čo sa neohlásiš, už recept nepotrebuješ?