má z vás niekto recept na praclíky so slanou mriežkou?Dostala som ich raz od kamošky z Trnavy ,niekto ich tam pečie,boli to skôr štvorčeky so slanu mriežkou a boli nenormálne dobré...ďakujem
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 614 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
5Odkg polohr.múky
25 dkg Hera ( alebo niečo iné)
1/2 kocky kvasníc
cca 1 dcl vlaž. mlieka
1 ČL soľ, trochu cukru do kvásku
Z pol kocky kvasníc, mlieka a cukru spravím kvások. Vlejem do múky s rozdrobeným tukom a rýchlo spracujem cesto ( ako na slíže), musí byť dobre premiesené, ale nie dlho. Ihneď rozdelím asi na 5 dielikov. Jeden nechám na doske, ostatné šupnem do chladničky. Cesto nesmie kysnúť! Vytvarujem šúlok, z ktorého odkrajujem kúsky, veľkosti čerešne, ušúľam tenký "šulanec", asi ako obyčajná ceruzka a dám tomu tvar praclíka. Keď chceš väčšie, treba odkrojiť väčší kus cesta a vyšúľať na dlhšie. Uložíš na plech, ja posýpam sézamom, pretože tá slaná oblievka sa mi nikdy nevydarí. Vyšľaháš bielko so soľou a vidličkou praclíky krížam-krážom vidličkou pofŕkaš asi v polovici pečenia.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180st.C, tak asi 15 minút- ono vidíš, že sú už pekne ružové( hnedkavé).
Neviem, či som pomohla, ale ak by si vyskúšala, daj prosím vedieť, ako dopadli. Hodne zdaru!
@ela77 ďakujem za pripomenutie, písala som spamäti, no a pomýlila som sa. Zrejme máme rovnaký recept. Tu v Trnave sa hodne pečú na predaj, ja ich robím sama, ale oveľa menšie. @ildinka , čo sa neohlásiš, už recept nepotrebuješ?