Zdravím Vás - chcela som sa spýtať, či mi neviete dať nejaký tip (recept) na slané pečivo čo by som si mohla v predstihu napiecť k Vianociam a vydržalo by (myslím trvanlivosť a nie vydržať nejesť ho :) Ďakujem krásne.
@zareagujZdravím Vás - chcela som sa spýtať, či mi neviete dať nejaký tip (recept) na slané pečivo čo by som si mohla v predstihu napiecť k Vianociam a vydržalo by (myslím trvanlivosť a nie vydržať nejesť ho :) Ďakujem krásne.
@zareaguj
mojerecepty.sk/pracliky.html...
hospodyne.mojerecepty.sk/2008/09/kminove-precliky/...
Tie vyssie uvedene slane tycinky maju iny recept a ine suroviny v postupe /chyba spomenut drozdie ap. / Nie je to pomyleny recept? Ako mozu byt take nedokonale a nepresne recepty na nete?
Slane pecivo k televizoru
250 g polohrubej muky, 250 g struhany tvrdy syr, 250 g maslo /rastlinný tuk/, 1 lyzicka soli, 1 žľtok na potretie, lupane mandle na ozdobu.
Postup: Z muky, syra a masla vypracovat cesto, nesolit. Vykrajovat formickkou kolieska , velkost skor mensia ako jednohubky. El. ruru predohriat an 160 st. Cesto vyvylkat na tensie. Piect na plechu vylozenom s pec. papierom, potriet zltkom, ozdobit mandlou a osolit. Piect do zlatej farby na dolnej šíne.
To som presne opisala, ako som to dostala. Je to velmi, velmi chutne.
Nuž veru môžu, lebo na nete je skrátka všetko. Ja preto chodím najradšej sem na varechu, lebo tu keď niekto zabudne do rozpisu nejakú zložku, určite sa nájde iná, ktorá jej to v dobrom pripomenie a autorka to opraví (alebo aj nie...) - preto čítam aj komentáre. Ale aj ja poznám super slané pečivo na chrumkanie, kam sa nedáva žiadne kypridlo - len hladká múka, rovnaké množstvo tuku (masla alebo margarínu) a 5 lyžíc kyslej smotany. Navrch každej kocky potom dávam polovicu orecha a soľ. Pečie sa na suchom plechu. A zatiaľ každému chutili. Akurát sa treba pri jedení trochu krotiť, lebo toho tuku je tam fakt dosť.