Ahojte idem robiť zajtra pirohy a našiel som recept na cesto len kyslé mlieko a múka (1:1) a soľ. Dobré sa s tým cestom pracuje? A čo chuťovo? Mám už nakúpene suroviny :)
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 184 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Nanukové rezy +fotopostup
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Rumovo-orechové linecké košíčky s parížskou šľahačkou
- Pečená bravčová panenka v slanine
- Obrátené hovädzie rezne so syrom +video
- Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom +fotopostup
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
su to dobre pirohy, skus ich.U nas na vychode sa pirohy robia na X-sposobov, k muke sa pridava kysla smotana, alebo jogurt, riedky tvaroh,robia sa aj take ze iba muka a voda.Robia sa aj z kysnuteho cesta.Robia sa aj zo surovych struhanych zemiakov, varenych zemiakov.Varia sa, prazia, pecu v rure, paria sa v paraku.
Vyskusaj ten recepta uvidis.Ty mas rada jednoduche klasicke jedla, budu ti chutit aj tieto:-)
skusim, coby nie:-)Kamaratka mi dala podobny recept, miesto masti vsak davala maslo.
Tie placky sa u nas pecu zvacsa na suchej platni a az po upeceni sa namastia mastou alebo maslom.Moja mam ich nikdy nepiekla na masti, ze su potom tazke na zaludok. Ja ich velmi nemusim, mne velmi nechutia.Mozno preto, ze sme ich mavali kazdy pondelok na ranajky?:-)Volali sme ich "brouzove lokse"...
Tento recept som dostala od sestricky na ocnom a robia sa tymto sposobom hlavne pri ukrajinskych hraniciach.
RECEPT na cesto:
1/2 kg Vyberovej muky polohrubej,1/2 L Zakysanky,
1/4 kocky drozda,1/2 KL sody bicarbony,medzi prsty soli.
Vsetko spolu spracovat,nechat 30 min.zakryte postat.Rozvalkat ako na pirohy,pokrajat na stvorce,plnit tvarohom,ktory rozmiesame s vajickoma trochu soli.plech potriet pierkami olejom,alebo ak pecieme na papieri tak potriet pirozky opiect jednu stranu potom otocit a upiect druhu stranu.Ak ich ideme jest hned alebo aj o tri dni potrebne preliat vriacou vodou a omastit maslom s oprazenou cibulou.Skuste mozna budu chutnat tak ako nam.