Ahojte idem robiť zajtra pirohy a našiel som recept na cesto len kyslé mlieko a múka (1:1) a soľ. Dobré sa s tým cestom pracuje? A čo chuťovo? Mám už nakúpene suroviny :)
@zareagujAhojte idem robiť zajtra pirohy a našiel som recept na cesto len kyslé mlieko a múka (1:1) a soľ. Dobré sa s tým cestom pracuje? A čo chuťovo? Mám už nakúpene suroviny :)
@zareaguj
su to dobre pirohy, skus ich.U nas na vychode sa pirohy robia na X-sposobov, k muke sa pridava kysla smotana, alebo jogurt, riedky tvaroh,robia sa aj take ze iba muka a voda.Robia sa aj z kysnuteho cesta.Robia sa aj zo surovych struhanych zemiakov, varenych zemiakov.Varia sa, prazia, pecu v rure, paria sa v paraku.
Vyskusaj ten recepta uvidis.Ty mas rada jednoduche klasicke jedla, budu ti chutit aj tieto:-)
skusim, coby nie:-)Kamaratka mi dala podobny recept, miesto masti vsak davala maslo.
Tie placky sa u nas pecu zvacsa na suchej platni a az po upeceni sa namastia mastou alebo maslom.Moja mam ich nikdy nepiekla na masti, ze su potom tazke na zaludok. Ja ich velmi nemusim, mne velmi nechutia.Mozno preto, ze sme ich mavali kazdy pondelok na ranajky?:-)Volali sme ich "brouzove lokse"...
Tento recept som dostala od sestricky na ocnom a robia sa tymto sposobom hlavne pri ukrajinskych hraniciach.
RECEPT na cesto:
1/2 kg Vyberovej muky polohrubej,1/2 L Zakysanky,
1/4 kocky drozda,1/2 KL sody bicarbony,medzi prsty soli.
Vsetko spolu spracovat,nechat 30 min.zakryte postat.Rozvalkat ako na pirohy,pokrajat na stvorce,plnit tvarohom,ktory rozmiesame s vajickoma trochu soli.plech potriet pierkami olejom,alebo ak pecieme na papieri tak potriet pirozky opiect jednu stranu potom otocit a upiect druhu stranu.Ak ich ideme jest hned alebo aj o tri dni potrebne preliat vriacou vodou a omastit maslom s oprazenou cibulou.Skuste mozna budu chutnat tak ako nam.