Ahojte idem robiť zajtra pirohy a našiel som recept na cesto len kyslé mlieko a múka (1:1) a soľ. Dobré sa s tým cestom pracuje? A čo chuťovo? Mám už nakúpene suroviny :)
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár dnes 15:07
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár dnes 15:07
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 195 najnovší komentár dnes 15:07
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Môj domáci chlebík +fotopostup
- Oplátková saláma +fotopostup
- Tekvicové placky so smotanovým dipom
- Ryža s bielou fazuľou
- Výborný cesnakový trhací chlebík +fotopostup
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Čokoládové rožteky VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
su to dobre pirohy, skus ich.U nas na vychode sa pirohy robia na X-sposobov, k muke sa pridava kysla smotana, alebo jogurt, riedky tvaroh,robia sa aj take ze iba muka a voda.Robia sa aj z kysnuteho cesta.Robia sa aj zo surovych struhanych zemiakov, varenych zemiakov.Varia sa, prazia, pecu v rure, paria sa v paraku.
Vyskusaj ten recepta uvidis.Ty mas rada jednoduche klasicke jedla, budu ti chutit aj tieto:-)
skusim, coby nie:-)Kamaratka mi dala podobny recept, miesto masti vsak davala maslo.
Tie placky sa u nas pecu zvacsa na suchej platni a az po upeceni sa namastia mastou alebo maslom.Moja mam ich nikdy nepiekla na masti, ze su potom tazke na zaludok. Ja ich velmi nemusim, mne velmi nechutia.Mozno preto, ze sme ich mavali kazdy pondelok na ranajky?:-)Volali sme ich "brouzove lokse"...
Tento recept som dostala od sestricky na ocnom a robia sa tymto sposobom hlavne pri ukrajinskych hraniciach.
RECEPT na cesto:
1/2 kg Vyberovej muky polohrubej,1/2 L Zakysanky,
1/4 kocky drozda,1/2 KL sody bicarbony,medzi prsty soli.
Vsetko spolu spracovat,nechat 30 min.zakryte postat.Rozvalkat ako na pirohy,pokrajat na stvorce,plnit tvarohom,ktory rozmiesame s vajickoma trochu soli.plech potriet pierkami olejom,alebo ak pecieme na papieri tak potriet pirozky opiect jednu stranu potom otocit a upiect druhu stranu.Ak ich ideme jest hned alebo aj o tri dni potrebne preliat vriacou vodou a omastit maslom s oprazenou cibulou.Skuste mozna budu chutnat tak ako nam.