Varenie

Skúsené cukrárky prosím

smajliqa - fotkasmajliqa, 13. júna 2014

Zdravím Vás všetkých... vždy ste mi veľmi pomohli, a dnes potrebujem vašu pomoc opať....idem robit ,,krivu tortu,, pre tých, ktorý si to nevedia predstaviť, tak skúste si to hodiť do googlu....
s tým by problém nebol, no torta má mať na želanie čokoládovú polevu. problém je v tom, že tieto krivé torty som našla vždy len z marcipánu.
neviem ako urobiť ,,krivú tortu,, z čokolády?
dalo by sa to aj tak, že ju potiahnem tým bielym marcipánom kupovaným od dr.oetkera, a polejem to čokoládou? skúšali ste nieco také už? ďakujem za všetky rady, veľmi mi to pomôže...

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Podla mna si ten clovek zazelal tortu poliatu cokoladou preto, ze nema rad potahovky, preto by som ju tam nekamuflovala. Hotovu naskladanu tortu preto dobre ponatieraj zvysnym kremom (radsej si urob kremu viac) a az potom oblievaj cokoladou - po bokoch lyzicou lej cokoladu zhora nadol, vytahuj ju spat sirokym nozom alebo nejakou stierkou, mozes aj stetcom. Ja by som kludne nechala aj prudy cokolady viditelne, podla vkusu. nech sa ti vydari
evusik
určite by som nedávala poťahovku a nato čokoládu, to by asi ani nedržalo... ak sa tieto krivé torty robia tak ako poschodové, tak sa urobí každá torta zvlášť a potom sa poskladajú, čiže tak ako radí @julica každú natrieť krémom, dobre vychladiť a potom poliať čokoládou... mne sa napr. páči táto, aj keď nie je krivá ten spôsob ozdobenia by sa dal použiť, vrch čokoláda a boky obsypať drobnou čoko ryžou, alebo tabličkami čokolády...
 lh3.googleusercontent.com/-iBrJ0LaUJQk/U5q9lcUatYI/AAAAAAAADtI/dn...
stefik
nevidím v tom problém sprav si jednotlivé poschodia, potri krémom zarovnaj a zachlaď a polej čokoládou nechaj vychladnúť a zlož tortu na spoje môžeš dať borduru, krem a pod. nevidím v tom velký rozdiel či polievaš krivú tortu alebo normálnu len si ju musíš poriadne zarovnať aby si nemala hrbole. marcipán by som tam vôbec nedávala keď si želajú poliatu tortu čokoládou je možné že ho nemajú radi. pripadne ešte by bola možnosť použiť plastickú čokoládu  www.cokolady.sk/shop/upload/index.php?route=product/cat...
alebo doma robenú .
smajliqa
mate, pravdu,,, potriem kremom, dam poriadne zachladit a polejem cokoladou,, viete, ja som sa bala toho, ze bude hrbolata nie pekna... prave na tychto ,,krivych tortach,, je pekna ta krivost... nebolo by asi velmi pekne keby bola ja ,,kriva,,aj ,,hrbolata,, :D
dakujem krasne za rady...
angiek
@smajliqa da sa spravit aj tak, ze potiahnes nabielo a polejes coko 1:1 cokolada a slahacka zmiesana a vychladena, alebo potries bielym kremom a polejes tak isto, ale neodporucam ten marcipan od oetkera, je toho malo aj na normalnu tortu a tak ako radia dievcata kazde poschodie zvlast a medzi to vystuha
zolik
@2010 tak to su super inspiracne fotky, dokonca niektore aj v domacich podmienkach spravitelne. Vdaka
smajliqa
@helca103 ... nechapem naco ten link.. krivu tortu mam uz odskusanu.. no a dalej co?, teraz ma zaujima nieco uplne ine,,,
zizaster
Ja osobne by som zvolila namiesto čokolády ganache. Len nezakryje nerovnosti,ale dá sa ním pekne torta "obaliť". Môžeš to urobiť tak,že si tortu riadne vychladíš,urobíš si ganache a dáš ho na papier na pečenie. Ten si odstrihneš podľa toho, ako ho chceš na torte mať. Dáš ho na chvíľu do chladničky,ale len tak aby sa ti nelial a nebol ešte tuhý. Potom ho prilepíš na tortu podľa potreby a upravíš. Kraja sa lepšie ako čokoláda.