Kuchyňa a vybavenie

Silikónové formy

kuchtik - bez fotkykuchtik, 11. augusta 2011

dostala som 1 formu silikonovú na 6 krásnych kvetiniek - ružičiek
keď som dala do nej prvýkrát panna cottu, nádherne sa vyklopila
ale po ďaľšie sa to už nestalo, stále v tom strede zostáva
má niekto podobnú skúsenosť, resp. ako tento problém riešiť ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
Pred prvým použitím treba silikónovú fromu riadne umyť saponátom. Vysušiť a potom natrieť tukom. Na ďalší raz už by sa nemali natierať formičky. Ja som tak robila a nemám problém pri vyklápaní koláčikov.
kuchtik
dorisa - panna cotta sa nepečie, musí sa chladiť minimálne 3 hod.
a potom mi to nešlo pekne vyklopiť
evanaaa
Ja som piekla nedávno prvýkrát v silikónovej forme trojpudingovú bábovku, Dorisa, tuším od teba a nemohla som ju vykopiť, tiež mala formu ruže a v kútoch tých lupeňov mi zastali z nej kusy, nešlo mi to ľahko von. Mám ju teraz naolejovať aby mi to po druhýraz šlo?
akeber
dorisa ďakujem za video....poučné aspoň vieme ako na to...
dorisa
@evanaaa , a umyla a natrela si formu pred prvým použitím? ja by som skusila namazať formu pred ďaľším pečením. Inak, tá bábovka bola veľmi špecifická, vieš, ked tam nebola muka, tak,aj mne lepilo,že sa mi nevyklopí. @akeber , prosím, aj ja som sa poučila, inak k mojej forme bol návod, ako pripraviť formu pred prvým pečením. Treba asi čítať návody( čo ja málokedy robím)
tkatka
Keď sa silikónová forma dáva do chladničky tak sa musí pred plnením vypláchnuť studenou vodou. :)))
evanaaa
Dorisa, len som ju umyla, neolejovala som, ale pozrela som si to video a tam to mazal stuž. tukom v rel.Varíme s Novou. Ale už ju po duhýkrát natriem.
mares
Dievčence, ja mám tiež zlé skúsenosti so silikonovou formou na bábovku. Napálila som sa a už je reklamovaná. Som zvedavá ako to dopadne. Prvykrát som ju umyla saponátom. usušila ... nechcite počuť ako som sa zlostila. Skúšala som všetko možné a nie a nie vyklopiť. Tak som ju odniesla späť do predajne. Predtým som mala sklenenú , ale dcéra mi ju nechtiac rozbila. Počkám na reklamáciu a kupim si klasickú. Potom napíšem ako sa mi darí vyklopiť bábovky z formy.Potom pridám aj recepty.