Kuchyňa a vybavenie

Sekáčik na potraviny

natascha1 - fotkanatascha1, 27. apríla 2021

Sekáčik mi nedávno doslúžil, tak premýšľam, či si vôbec kúpiť nový. Dočasne som ho nahradila tyčovým
mixérom prípadne stolovým. Tie zvládnu pesto, strúhanku, kaše, omáčky, zmrzlinu atď. Chcem Vás poprosiť o radu, či sekáčik potravín využívate často a prípravu čoho si bez neho nedokážete predstaviť?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
K nákupu kuchynských potrieb mi pribalili sekáčik ako darček. Plastová nádobka s vekom, v nej nôž, ktorý sa ovláda ťahaním za šnúrku. Iste poznáte. Vyskúšala som zo tri razy, na cibuľu. Ako hovorievala moja mama, výsledkom boli kúsky "jeden ako vlas, druhý ako klas". Tak som sekáčik uložila na policu v komore, kde odpočíva v pokoji a cibuľu si pokrájam ručne.
babidka
Ked mi po 10 rokoch dosluzil obycajny/ale na moje prekvapenie dost ucinny/ sekacik z Lidlu za cca 10€ a zaroven sa "zlozil" aj 25rocny tycovy mixer,rozhodla som sa investovat do toho najlepsieho.Kupila som Bamix,k nemu je aj nadobka- sekacik.Urobi vsetko na co si spomeniem- orieskove a mandlove maslo,pesto,sezamove tahini...rozmixuje azda okrem kamena vsetko.Takze asi tak.Ja som typ kucharky,ktora rada pouziva vsetkych el. pomocnikov.Spytaj sa sama seba ci ho potrebujes a vyuzijes.Mne sa zda spojenie tycoveho mixera s nadobkou- sekacikom ako idealne.Ale ja varim denne obed pre 3-6 ludi, krajam a mixujem vela zeleniny,robim salaty atd.Takze ja to vyuzivam maximalne.
natascha1
@babidka (2.5.2021 18:20)

Ďakujem za názor. Nedá sa nesúhlasiť. Nie vždy sa mi chce vyberať veľký ťažký stolový mixér, tak radšej použijem ponorný. Ale kombinácia ponorný mixér plus sekáčik sa mi veľmi pozdáva.
panijana
Dobrý deň, Bamix je skvelý, aj keď možno trošku drahší. Je to ponorný mixér profesionálov a dajú sa k nemu dokúpiť rôzne sekáčiky a nádobky. Treba sa s ním naučiť robiť, ale iný by som už fakt nechcela.
siuuu
Ja mám 2v1 tyčový mixér s nádobkami, už druhý či tretí v poradí za tie roky - takže v pohode slúži aj ako sekáčik a využívam ho často - príde mi to dobré riešenie, lepšie ako samostatný tyčový mixér a samostatný sekáčik - ale keďže tyčový mixér už máte, potom záleží od toho ako často a čo sekáte. Mne už dlhé roky (cca 8-9) slúži od Bosch ... jediná nevýhoda je, že takmer všetky tieto 2v1 majú plastové nádoby.