Zdravím,
rozmýšľam nad kúpou ryžovaru. Vedeli by ste mi nejaký odporučiť? A má zmysel ho vôbec kupovať, keď som doteraz varil v hrnci?
Zdravím,
rozmýšľam nad kúpou ryžovaru. Vedeli by ste mi nejaký odporučiť? A má zmysel ho vôbec kupovať, keď som doteraz varil v hrnci?
no, asi nebudem moc múdra, ale akúkoľvek ryžu varím klasicky - jeden diel ryže, trochu opražiť a 2 diely vody, osolím, koreniny podľa chuti...premiešam a nechám na miernom ohni zovrieť, viac nemiešam, keď sa voda takmer odparí, vypnem horák, zakryjem pokrievkou a je to... trvá to, teda varenie tak 10min, potom to dôjde samo... ltt ani nie 20min.
Ryzu umyt aj 5x a pomer vody asi 3 cm nad ryzu,trochu oleja,cibula,sol, v tlakovom varim 1 minutu a vzdy sa podari