Rôzne

Ryžová múčka

arasidka - fotkaarasidka, 5. septembra 2013

V Kauflande som si všimla na polici ryžovú múčku, zaujalo ma to, ale chcem sa spýtať, nakoľko s tým nemám žiadne skúsenosti, či sa dá z ryžovej múky uvariť kaša , jasné, že na sladko. Občas mi príde chuť na klasickú ryžovú kašu, s kakaom a poliate maslom. Ak máte skúsenosti, sem s receptom. Hľadala som niečo medzi receptami, ale darmo - nenašla som.

@zareaguj


Diskusia k téme

methi
Ja robim placky. Ak sa mi nechce hrat s ryzou, macat ju a mliet, pouzijem mucku. Zmiesam s vodou, ochutim, cesto je tekute ako na palacinky, mozno aj redsie a sup s tym na panvicu. Inak je ryzova muka dobre lepiva. Pouzivam ju aj na obalovanie ryb a kreviet, ked vysmazam, zmiesam s detskou krupicou, korenim, stipkou soli, hotovo. Rybu v tom obalim a vysmazim. A tiez sa pouziva na rozne parene tasticky ako je momos alebo modak, plnia sa masom, zeleninou alebo na sladko kokosom.....
arasidka
Ďakujem, dobre ste mi poradili. Pozrela som si aj recepty, je tam naozaj všeličo. Ja nepotrebujem bezlepkovú stravu, ale tá ryžová múčka mi nedá pokoj, chcem to vyskúšať.
marcy
ja som tak poriešila instantnú kukuričnú kašu :) moji starí rodičia jedávali tú drsnú,ja som teraz skúsila rýchlovečku s masielkom a medom :) ušpiníš iba tanier a lyžičku ....vôňa v celom byte
arasidka
@eraserhead - vyskúšam tvoj recept, ja také mlsanice veľmi ľúbim. :)
Áno, šípky začínajú chytať farbu, niektoré kríky v chotári už dozreli tak, že na druhý týždeň skúšobne nazbieram ale kilo - dve. Ono je to so šípkami ako s ovocím, sú skoré a aj tie, ktoré dozrievajú neskôr. Rozhodne tie, ktoré sa dožijú prvých mrazov, sú najsladšie.
hubata
Všetko tento rok dozrelo skôr a tak je to aj so šípkami. Tiež som sa divila aké sú krásne, červené.....