Rôzne

Rozmrazovanie

prdelinka - fotkaprdelinka, 8. marca 2012

Nechcem byt zla,ale ked vidim,ako niekto rozmrazuje teplou,ci
dokonca vriacou!!!!!! vodou,ide ma slak trafit !!!!!!!!!!! Na
rozmrazovabnie sa pouziva studena voda !!!!! je to ovela rycheljsie a
tak hovoria aj zakony fyziky...tak nech sa vam dari :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ani taká, ani onaká voda! Rozmrazovať sa má v chladničke - večer vyberieme z mrazničky, preložíme do chladničky a do rána druhého dňa môžme použiť. Ak by niekto po takomto rozmrazení dostal salmonelu, zvaľoval by na pokazenú potravinu ( mäso), lebo takéto vodové rozmrazovanie je dobrou pôdou pre jej rozmnoženie. A aj mäso je rozmočené, bielkovín zbavené.....
prdelinka
ja rozmrazujem tak,ze to je este zabalene,ked ma to napadne tak narychlo chapes :) ale co ma vytaca je ta horuca voda
marianna76
Tiež nechápem, ako sa dá rozmrazovať horúcou vodou, na rýchlo tiež rozmrazujem studenou a trochu si pomáham mikrovlnkou. Ale inak vyťahujem popredu, ak kura, vytiahnem už v sobotu ráno a večer nasolím, nech do nedele sa zžije so soľou....
kuchticka
@evanna to povedala spravne - vybrat den vopred a premiestnit do chladnicky. Ked sa stane, ze narychlo musim nieco vybrabrat dam do mikorovlnky na rozmrazenie - defrost. V studenej vode sa da tiez rozmrazovat.
garanco
@evanaaa to v tejto diskusii vyhrala! - ale tu nejde o výhru, ja som tiež presvedčená, že je to najsprávnejšie, tiež tak robím. Keď to potrebujem narýchlo- zriedka, použijem program rozmrazovania v MR.
dorisa
Ja tiež rozmrazujem potraviny , najprv v chladničke cez noc, alebo len tak v izbovej teplote,alebo v studenej vode a tiež nikdy v mikrovlnke.
nika60
robím presne ako evanaaa, alebo, keď potrebujem narýchlo tak dám do mikrovlnky na rozmrazovanie
sonulienka
Ja tiež súhlasím tak ako rozmrazuje @evanna niekde som čítala, že sa práve majú potraviny ktoré chceme rozmrazovať vybrať deň do predu dať do chladničky a nechať tam rozmraziť. Je to aj úspora elektr.energie vtedy chladnička menej spotrebuje elektr.energie a aj potraviny sa rozmrazia prirodzene nie na silu.
bozulka
Je to správne,večer v chladničke,ale keď náhodou potrebujem rýchlo rozmraziť a nemá kto ísť nakúpiť čerstvé tak to robím tak,že mäso v sáčku ako vytiahnem z mrazničky vložím do misy so studenou vodou.Robievam to už dlhé roky /keď potrebujem/ a ešte sme sa nikdy nenakazili salmonelou ani ničím iným.Dôležitá je hygiena...Tiež sa mi protivý mikrovlnka,o horúcej vode ani nehovorím.