Prvý krát som varila džem s gelfixom 2:1 a navarila som slivkový džem z belíc riedky ako vodu. Išla som podľa návodu ale vôbec mi nezhustol. Poraďte prosím či ho mám ešte raz variť alebo ako ho ešte "zachrániť".
@zareagujPrvý krát som varila džem s gelfixom 2:1 a navarila som slivkový džem z belíc riedky ako vodu. Išla som podľa návodu ale vôbec mi nezhustol. Poraďte prosím či ho mám ešte raz variť alebo ako ho ešte "zachrániť".
@zareaguj
Ak ho robíš iba zopár pohárov, tak to urýchliš tak, že z veľkého kastróla, kde ho varíš, odoberieš na veľkú panvicu, či iný kastról iba toľko, čo by bolo na jeden - dv poháre trojdecové. Tak sa varí rýchlejšie, jasné, že ho musíš často miešať, ale nie je to tak dlho. Keď sa vybúri na panvičke, naplníš pohár, pridáš z veľkého hrnca ďalšiu dávku a ide to ako hodinky. Je mi ľúto, nikdy v živote som nepoužívala žiadne chémie do lekváru, okrem jedného razu. A keď som chcela lekvár použiť do kysnutých klasických buchiet, teplo ho znovu zriedilo a lekvár z buchiet utekal. Takže - čo máš robiť v tvojom prípade to neviem, ale možno ďalšie varenie tomu pomôže - len bacha, nech sa nepripáli.