Nápoje

Ribezlový sirup

mantuska - bez fotkymantuska, 11. júla 2016

Prosím poradiť, ríbezlový sirup mi tak zhustol, že mi ani nejde z fliaš vonku, čo mám s ním robiť? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

4 komentáre k článku
Tiež sa mi občas podaria "sypajúce" sa sirupy. Hlavne, keď robím prvý krát z ovocia, ktoré má veľa pektínu. Stačí dať fľašku do horúcej vody, sirup trochu zredne. Premiešam opačnou stranou varešky. Potom prelejem dva sirupy do kastrólika, zriedim vriacou mierne sladkou vodou alebo bylinkovým (mätovým) čajom, prevarím a nalejem späť do troch fliaš.
To si uvarila super sirup, také robím aj ja. V pondelok som uvarila 50 fliaš z josty . Tejto chuti sa podľa mňa nevyrovná žiaden sirup. Je dobré, že je taký hustý, nepokazí sa a vydrží pri dobrom skladovaní aj niekoľko rokov, ak ho pravdaže nevypijete. Stačí chytiť fľašu do rúk a poriadne ho pretrepať z celej sily.