Ahojte,
vedel by mi prosím niekto poradiť recept na pražské gule??? Ujo Google má asi dovolenku.Ďakujem.
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 344 najnovší komentár dnes 12:32
- Musha: Tvaroh na cheesecake 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 344 najnovší komentár dnes 12:32
- Michal81: Vanilkový cukor v roku 1980 25 najnovší komentár 13. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Astheart: Antioxidanty? 24 najnovší komentár 21. augusta 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 264 najnovší komentár dnes 12:32
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou VIDEO
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Šampiňónová sviečková omáčka VIDEO
-
Minul sa vám pudingový prášok? Namiešajte si doma vlastný! VIDEO
-
Ľadová káva s karamelom VIDEO
-
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám VIDEO
-
14 tipov, čo upiecť na predĺžený víkend: Obľúbené rodinné koláče, ale aj múčniky, aké ste ešte nerobili
-
Bez nej to nie je ono: Omáčky k nedeľnému mäsu s knedľou. Tieto recepty si uložte, hodia sa vám vždy
-
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na chutné jedlá pre celú rodinu. Nebudete si vedieť vybrať!
-
11x cuketa za zimu: Zavarte si ju ako omáčku, nátierku, čalamádu alebo aj džem
-
TOP augustové rebríčky: Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich
-
Na výnimočné dni: 11 receptov na sviatočné rolády. Pozrite sa, ako ich môžete vyzdobiť
-
Spojenie, ktoré funguje: 6x slivky pod snehom. Tieto koláče vám nedajú spať, kým si ich neupečiete
mne našiel toto a takto:
Pražské gule takto:
Suroviny:
60 g.-cukor kr.
múka hl.-110g
anilkový puding. prášok-15g.
žľtky-85g.
bielky-150 g.
voda-20g.
Postup:
vyšľahám si žľtky s vodou,pridám pudingový prášok a časť múky-asi 1/3.Bude z toho taká redšia kašička.Bielky vyšľahám s kr.cukrom na tuhý sneh,a striedavo s ostatnou múkou vpracujem jemne do predchádzajúcej hmoty.
Dám do cukr.sáčku a na pečieci papier ďalej od seba/zväčšia trochu objem tvorím piškótky.pečiem na 180 stupňoch -to závisí od rúry-musia ísť od papiera.
Krém:
150g.masla Na dokončenie:sekané arašidy,orechy,mandle p.p.
čokoláda na poliatie
150g cera
145gpr.cukor
12,5gkakaa
Rozvar:do hrnčeka si dám toľko cukru kr. koľko vody-pomer surovím 1:1,privediem do varu Keď začne vrieť,ešte 3-5 minút.Lyžičkou vyberiem penu .Odstavím .Upečené buflery zo spodnej strany lyžičkou vydlabnem ,spojím s krémom vždy 1 rovnú a 1 plnenú.
Namočíme do rozvaru a ováľame sekanými arašidami,alebo orechami,alebo mandľovými lupeňami,špalíčkami-ako kto chce.Dáme vychaliť.
Potom omáčame v čokoláde,Dáme stuhnúť na mriežku a uložíme do košíčkov.
tuto: tortyodmamy.sme.sk/prazske-gule...
a recept by nebol????
hľadaj koule a nie gule :-)