Ahojte, nevie niekto poradiť recept na zázvorovú pálenku, moja dobrá susedka ju robievala, bohužiaľ zomrela a recept sa nezachoval, možno ani nebol, ona tak "od oka". Viem, že celý zázvor lúhovala v trochu režnej pálenky, ona to zarábala do 5 L demižona, varila do toho cukor - karamel, pridala zliatu pálenku z toho vyluhovaného zázvoru a zaliala to režným. Čo tam ale ešte dávala, to neviem, ale bolo to "one exkluziv" na žalúdok. Hľadám recept s pomermi jednotlivých ingrediencií , poradí niekto prosím?
@zareaguj
a to sa podobá tomu čo hľadám, musím vyskúšať. Ešte mám jednu nádej - manžel susedy žije v domove dôchodcov, pôjdem ho navštívíť, možno bude vedieť. Však keď ho susedka urobila, on demižón v pivnici strážil a chodil som mu "pomáhať".
0,5 l vodky alebo kvalitnej domácej pálenky
125 g medu (asi 6 PL),
125 g čerstvo nastrúhaného zázvoru,
1 olúpaný, na plátky nakrájaný citrón.
Necháme lúhovať / macerovať 3 dni, potom precedíme cez sitko naspäť do fľaše a každý večer užívame polievkovú lyžicu až 5cl "panáka".
Celú zimu nebudete prechladnutí a chrípka vás "obíde"
neviem či to malo byť toto