Recept na sušienky

helenka2307Helenka2307 28. novembra 2017 o 13:49

Dievčatká, ktorá by ste mi vedela poradiť recept na keksy, predávali sa v obchode, boli také lesklé na vrchu a mali chuť bielej kávy, alebo niečo podobné, boli dosť tvrdé, ale výýýýborné!!!!!!! Prosím, spomeňte a poraďte!!!!!!! ĎAKUJEM!!!!!

@zareaguj


17 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarHaji 28. novembra 2017 o 16:37

    Myslíš prinzezky? - ty boly spojované kávovým či bielým krémom. Kukni, je tu více receptů : » varecha.pravda.sk/hladam-recepty/princezky/?q=princezky...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHelenka2307 28. novembra 2017 o 17:18

    @Haji (28.11.2017 16:37)

    nie to boli male kekse alebo sušienky a boli to písmena takou lesklou glazúrou!!!!!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 28. novembra 2017 o 17:20

    @Helenka2307 (28.11.2017 17:18)
    Nejde mi do hlavy, že se nechytám. Glazuru myslíš cukrovú glazuru? oh
    @zareaguj
  • babidka - fotkaBabidka 28. novembra 2017 o 18:46

    Presne si ich pamatam , moja sestra ich v kuse chrumkala :-) Recept bohuzial nepoznam ,boli dost sladke ale nespominam si ani na meno.Poznat ich budu skor moje rovesnicky a starsie , myslim ze som ich nevidela v obchode uz cele desatrocia...
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 28. novembra 2017 o 18:58

    Aj ja som ich mala rad, pamätám si na ne, písmenká, bolo to bielkové cesto. Škoda len, že to, čo bolo dobré vymizlo.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 28. novembra 2017 o 18:58

  • bubaya - fotkaBubaya 28. novembra 2017 o 19:25

    Ja to poznám, v Nemecku je to Ruský chlieb, tu je recept: » www.chefkoch.de/rezepte/1455992330477/Russisch-Brot.htm...

    A tu je preklad:
    4 vaječné bielka
    štipka soli
    150 g cukru
    1 vanilkový cukor
    1 PL kakaa
    150 g múky
    Bielka vyšľahať so štipkou soli na veľmi tuhý sneh. Cukor, vanilkový cukor a kakao zamiešať do snehu. Nakoniec pridať múku a všetko zmiešať na hladkú masu.
    Plech vyložiť papierom na pečenie. Na papier natrieť rovnomerne cesto v TENKEJ vrstve. Nechať plech na chladnom mieste odpočívať cca 15 minút.
    Rúru rozohriať na 170 °c, vložiť plech. Po 10 minútach vybrať plech z rúry a nakrájať na písmená, alebo nejaké iné tvary. Znova vložiť do rúry a nechať ešte 5 minút dopiecť, aby bol chrumkavý.
    Nechať úplne vychladnúť a opatrne poodliepať z papiera.
    Uchovávať v dobre uzatvorenej dóze, zostanú dlho chrumkavé.
    Rady z diskusie:
    Dodržať čas, radšej ho pred krájaním vybrať z rúry skôr, ako neskôr, aby sa dalo dobre krájať. Nesmie byť už hnedé, lebo sa láme. Radšej nechať potom dlhšie v rúre.
    Nepoužívať ostrý nôž na vykrajovanie, pokrája cesto spolu s papierom.
    Vykrajovať formičkami neodporúčajú, cesto zostane prilepené vo formičke.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 28. novembra 2017 o 19:27

    Sú tam samé chvály, že je to výborné, dobrý recept. Nebudem to pridávať medzi recepty, lebo som to sama nepiekla, keď niektorá z vás urobí, pridajte aj s fotkami. Vyzerá to veľmi lákavo a tie keksy mi chutia, asi to aj ja vyskúšam, budem krájať s deckami, bude sranda v kuchyni.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 28. novembra 2017 o 23:05

    Musím se přiznat, že tento druh sušenek fakt neznám. Nejspíš ČR minuly. Tak jako nás zpravidla míjí zmrazené gaštanové pyré. Jak vidno, stále mě může něco překvapit.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 29. novembra 2017 o 00:56

  • evanaaa - fotkaEvanaaa 29. novembra 2017 o 11:11

    Spomenula som si, že už raz tu bol dotaz na tieto keksíky a je tu aj jeden recept na ne, podobný ako od @Bubaya , len neviem pod akým názvom. Možno Bielkové sušienky.....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 29. novembra 2017 o 12:03

    @Bubaya (29.11.2017 00:56)
    Aha, tak je jasné, že takové sušenky jsem ještě neviděla - ani v obchodě, ani recept.
    Pokud jde o kaštanové pyré - je to sranda. Několikrát jsem se v Kaufu i Lidli pokoušela ptát, ale jako bych chtěla něco vesmírného, nadpřirozeného.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 29. novembra 2017 o 12:11

    @Evanaaa (29.11.2017 11:11)

    Oni sa volajú aj patience, alebo pasians, ale tiež som tu recept nenašla.

    @Haji tu sa pyré váľa v mraziakoch, keby to nerozmrzlo po ceste, hneď ti pošlem. Alebo keby chodil autobus, tak po šoférovi, kedysi sme si takto všeličo posielali.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 29. novembra 2017 o 12:25

    @Bubaya (29.11.2017 12:11)
    Děkuji, jsi milá! haha To určitě podnikat nebudeme. Co nadělám, smířila jsem se se situací a usínám, spím v pohodě. Jak říkávala naše babička, když jsem po nějaké potravině, co nešla sehnat, moc toužila: "Gaštanového hladu nikdy nebylo!"
    Mně spinká v mrazáku jeden balíček, ale bude muset jít do pečení, protože už má zenit za sebou. Dostala jsem ctí a darem, tak si ho šetrím.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • ubka - fotkaUbka 4. decembra 2017 o 19:01

  • ubka - fotkaUbka 4. decembra 2017 o 19:08

    @Ubka (4.12.2017 19:01)
    Cesto: 4 bielky,štipka soli,vyslahat s 130g kryst.cukru,1PL kakao a
    150g hl.muky preosiat a pridať k snehu.
    Cesto dať do vrecka a písať písmenká :-) 180st.C 7-8min.
    @zareaguj
  • ubka - fotkaUbka 4. decembra 2017 o 19:10

    @bubaya prepáč,nevšimla som si tvoj koment s receptom..:-)
    Pekný večer.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist