Varenie

Recept na sušienky

helenka2307 - bez fotkyhelenka2307, 28. novembra 2017

Dievčatká, ktorá by ste mi vedela poradiť recept na keksy, predávali sa v obchode, boli také lesklé na vrchu a mali chuť bielej kávy, alebo niečo podobné, boli dosť tvrdé, ale výýýýborné!!!!!!! Prosím, spomeňte a poraďte!!!!!!! ĎAKUJEM!!!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

helenka2307
@Haji (28.11.2017 16:37)

nie to boli male kekse alebo sušienky a boli to písmena takou lesklou glazúrou!!!!!
babidka
Presne si ich pamatam , moja sestra ich v kuse chrumkala :-) Recept bohuzial nepoznam ,boli dost sladke ale nespominam si ani na meno.Poznat ich budu skor moje rovesnicky a starsie , myslim ze som ich nevidela v obchode uz cele desatrocia...
evanaaa
Aj ja som ich mala rad, pamätám si na ne, písmenká, bolo to bielkové cesto. Škoda len, že to, čo bolo dobré vymizlo.
bubaya
Ja to poznám, v Nemecku je to Ruský chlieb, tu je recept:  www.chefkoch.de/rezepte/1455992330477/Russisch-Brot.htm...

A tu je preklad:
4 vaječné bielka
štipka soli
150 g cukru
1 vanilkový cukor
1 PL kakaa
150 g múky
Bielka vyšľahať so štipkou soli na veľmi tuhý sneh. Cukor, vanilkový cukor a kakao zamiešať do snehu. Nakoniec pridať múku a všetko zmiešať na hladkú masu.
Plech vyložiť papierom na pečenie. Na papier natrieť rovnomerne cesto v TENKEJ vrstve. Nechať plech na chladnom mieste odpočívať cca 15 minút.
Rúru rozohriať na 170 °c, vložiť plech. Po 10 minútach vybrať plech z rúry a nakrájať na písmená, alebo nejaké iné tvary. Znova vložiť do rúry a nechať ešte 5 minút dopiecť, aby bol chrumkavý.
Nechať úplne vychladnúť a opatrne poodliepať z papiera.
Uchovávať v dobre uzatvorenej dóze, zostanú dlho chrumkavé.
Rady z diskusie:
Dodržať čas, radšej ho pred krájaním vybrať z rúry skôr, ako neskôr, aby sa dalo dobre krájať. Nesmie byť už hnedé, lebo sa láme. Radšej nechať potom dlhšie v rúre.
Nepoužívať ostrý nôž na vykrajovanie, pokrája cesto spolu s papierom.
Vykrajovať formičkami neodporúčajú, cesto zostane prilepené vo formičke.
bubaya
Sú tam samé chvály, že je to výborné, dobrý recept. Nebudem to pridávať medzi recepty, lebo som to sama nepiekla, keď niektorá z vás urobí, pridajte aj s fotkami. Vyzerá to veľmi lákavo a tie keksy mi chutia, asi to aj ja vyskúšam, budem krájať s deckami, bude sranda v kuchyni.
haji
Musím se přiznat, že tento druh sušenek fakt neznám. Nejspíš ČR minuly. Tak jako nás zpravidla míjí zmrazené gaštanové pyré. Jak vidno, stále mě může něco překvapit.
evanaaa
Spomenula som si, že už raz tu bol dotaz na tieto keksíky a je tu aj jeden recept na ne, podobný ako od @Bubaya , len neviem pod akým názvom. Možno Bielkové sušienky.....
haji
@Bubaya (29.11.2017 00:56)
Aha, tak je jasné, že takové sušenky jsem ještě neviděla - ani v obchodě, ani recept.
Pokud jde o kaštanové pyré - je to sranda. Několikrát jsem se v Kaufu i Lidli pokoušela ptát, ale jako bych chtěla něco vesmírného, nadpřirozeného.
bubaya
@Evanaaa (29.11.2017 11:11)

Oni sa volajú aj patience, alebo pasians, ale tiež som tu recept nenašla.

@Haji tu sa pyré váľa v mraziakoch, keby to nerozmrzlo po ceste, hneď ti pošlem. Alebo keby chodil autobus, tak po šoférovi, kedysi sme si takto všeličo posielali.
haji
@Bubaya (29.11.2017 12:11)
Děkuji, jsi milá! haha To určitě podnikat nebudeme. Co nadělám, smířila jsem se se situací a usínám, spím v pohodě. Jak říkávala naše babička, když jsem po nějaké potravině, co nešla sehnat, moc toužila: "Gaštanového hladu nikdy nebylo!"
Mně spinká v mrazáku jeden balíček, ale bude muset jít do pečení, protože už má zenit za sebou. Dostala jsem ctí a darem, tak si ho šetrím.
1x bubaya
ubka
@Ubka (4.12.2017 19:01)
Cesto: 4 bielky,štipka soli,vyslahat s 130g kryst.cukru,1PL kakao a
150g hl.muky preosiat a pridať k snehu.
Cesto dať do vrecka a písať písmenká :-) 180st.C 7-8min.
ubka
@bubaya prepáč,nevšimla som si tvoj koment s receptom..:-)
Pekný večer.