Zdravá výživa

Recept na šalát??

kucharka66 - bez fotkykucharka66, 28. decembra 2015

Ahojte nepoznáte nejaký jednoduchý zdravý šalát? so žiadnou šunkou,salámou,mäsom ani ničím takým ale nech tam nieje LEN zelenina ale okrem nej aj niečo iné také aby to šalátu dodalo super chuť ;) Robila som už veeeľa šalátou len nechcem robiť stále tie isté. Mám knihu plnú šalátov a tiež tu sú recepty,aj na nete len teraz je ten problém,že v obchodoch nieje toľko zeleniny alebo ovocia ako v lete. Teda vlastnie nie že nie sú v obchodoch ale že sú drahé a vyzerajú dosť biedne takže či by mi tu niekto nenapísal nejaký dobrý a taký nezvyčajný šalát ;) dakujeem

@zareaguj


Diskusia k téme

rennatte
no v zime je to tazko so salatmi s cerstvej zeleniny, nema vyznam kupovat drahe paradajky, papriku, uhorky plne chemie co slnko ani nevideli a dozrievaju niekde v kamione, treba uz v lete mysliet na zimu a vela zeleniny sterilizovat na zimu tak ako sa to robilo v minulosti, ked neboli supermarkety s "cerstvou" zeleninou. Skusaj hladat salaty kde pouzijes cviklu, mrkvu, kyslu kapustu, hlavkovu kapustu, na dochutenie bylinky, rozne sladko-kysle zalievky, nahliadni aj moj recept na zimny salat  varecha.pravda.sk/recepty/zimny-vitaminovy-salat-fotorece...
kuchticka
@kucharka - pocitac ma prerusil a "ponahlal sa" odoslat moju nedokoncenu odpoved na tvoju otazku.
mam tomu rozumiet tak, ze sa pytas na salat ako jedlo medzi hlavnym chodom - obedom a vecerou, tkv. olovrant?
Ja si robim na toto odpoludnajsie "medzijedlo" salat s romskeho listoveho, pridam nastruhanu mrkvu, 1 paradajku, trosku kyslej kapusty (sudovej), rozne zrniecka (slnecnicove, tekvicove, sezamove), vsetky predom oprazene (iba trochu) a polejem salatovym dresingom. V lete pridavam moje bylinky v cerstvom stave. Tento slat je vyzivny a chutny. Kombinovat mozes s cerstvou cviklou - ak mas svoju - nsastruahat a pridat. Ver mi, ze polepsis svojmu zdraviu.
2010
Kup co sa ti paci napriklad - mrkva, cvikla, kel. Napis na uja Googla carrot, kale, beet salad a dostanes cez 800000 odpovedi.
To je ten cerveny salad v strede este som pridal quinou. Ked je zelenina sklenikova bez chuti, sprav ostrejsi dressing, to je ten uhorkovy salat na pravo s pekans, granatovym jablkom a cervenym vinnym octom.Na lavo coleslaw klasika co nesklame. Na miesto zemiakov si upec tekvicu menej carbs ( daj pod bravcove ked sa pecie)


kakao
kucharka66
Na prifilovu fotku si môžem dať čo chcem,to po prve a po druhe som tu len chcela dat svoje recepty ktore mam zapisane a poznam ich aj naspamät ale niektore som robila uz davno takze fotky nemam preto som dala fotky z netu aby ostatny aspon videli ako to ma vyzerat a nie preto ze ti je akoze moje..!
kakao
@kucharka66 , cesta do pekla je často dláždená dobrými úmyslami. Ale čítať očividne nevieš, keď pri pridávaní receptov sa píše: Ak vlastnú fotku jedla nemáš, radšej nepridávaj žiadnu fotku. A mimochodom, pod ovocným pohárom ti @luss44 správne vytkla nesúlad surovín v recepte s fotografiou, takže tvoja obhajoba je irelevantná.
cuketa
výborný je šalát zo suchej /uvarenej/ fazule
redakcia
Užívateľka @kucharka66 bola oboznámená o tom, že nie je možné zverejňovať prevzaté fotografie. Po našom upozornení, ich odstránila. Pri zvyšku sa postupovalo štandardným postupom.
marlenka
Skus jednoduchý šalat,teraz aktualny z kyslej kapusty-kapustu "vyždimať",prip.pokrajať,pridať "rozpučený" cesnak,cibulku na drobno,sol,korenie,olej,ak možeš a chceš zhrešiť možeš pridať tatarku.V kyslej kapuste-surovej maš najviac probiotik na svete...