Varenie

Recept na nafúknuté vianočné pečivo

adu - bez fotkyadu, 7. decembra 2011

ahojte všetci,
skúsila som upiecť nafúknuté pečivo podľa receptu na Vareche, konkrétne Duté orechové labky, upieklo sa to fajn, ale je príliš sladké.
Našla som aj nafúknuté kokosové rožteky, ale je tam rovnaký pomer cukru. Poradíte niekto menej sladký recept? Dá sa cukor odobraťalebo nahradiť niečím?
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

babav
Ja ti neporadim...viem len tolko ,ze prave vdaka cukru sa nafuknu;-)
Ked ich namacas v horkej cokolade vykompenzujes tym prilisnu sladkost .....
babinka
ja ti to poviem az zajtra, lebo som ubrala cukor a cesto mam v chladnicke. Pred par dnami som to piekla a vyfukli sa mi z formiciek a vnutri neboli celkom upecene - dva plne plechy a vsetko sa zjedlo (orechove, tusim nafukance sa volali). Boli prilis sladke, ale vyyyyyyyyyyyborne. Tak som ubrala 50 gr a zajtra peciem pri nizsej teplote a dlhsie a dufam, ze porastu tiez (soda bicarbona)
používateľ nemá avatar
adu
adu
ok, tak napíš aké boli, ja som piekla pri 160 asi 12 minút
babinka
tak dnesna davka upecena, nevytiekla mi ani jedna, dokonca som ani neochutnala, lebo vsetky boli nadherne a ulomky nikde. Druhu cast peciem zajtra, lebo som to nestihala plnit do formiciek a mam ich akosi pomenej. Piekla som na 180 cca 15 minut, vyklopenie uplne bez problemov po par minutach ochladenia. Nafuknute pekne, na druhom plechu som uz uberala z formiciek cesto, lebo to prve az do spicata islo hore, ak sa volaco zmeni, napisem
používateľ nemá avatar
adu
adu
dík, tak skúsim tiež ubrať cukor, z akého množstva si, prosím, ubrala 50g?