Katka, receptov na knedlík je nespočetne mnoho a neviem aký by mal byť český. Ale stačí ak tu na vareche dáš do okienka v texte slovo český knedlík,google ti ich nájde a verím že si vyberieš. Alebo chod na stránku www.mimibazar.cz tam si klikni na recepty a do vyhľadávača na tejto stránke si daj slovo knedlík a zase ti google nájde také množstvo knedlíkov, že dá sa vybrať. Stránku pridať ale bohužel neviem.
receptov na knedle je vela aj v cechach no zaklad je tam ten rozok alebo veka ja pridavam len trocha mlieka potom tam dam mineralku BUDIS davam len zltok a ked cesto vykysne tak ho zlahka premiesim a dam ho zas vykysnut
No, neviem, mama robievala knedlu vždy s opraženým pečivom pokrájaným na kocočky, ale na masti, tá masť tú knedlu nadľahčila, ale že by to bol český, to ona ani šajnu nemala, lebo ak robili knedle viacerí. Skôr by som povedala, že to cesto sa vlastne robí z rožkov a zahustí sa múkou, podobne ako hrnčekové knedle.Asi si toto mal na mysli Jegor, nie? A potom sú aj chlpaté knedle, ale to už sú iné, z varaných a surových zemiakov spolu.
@evana , chlupate knedliky sa varia iba zo surovych zemiakov. Bramborove knedliky sa varia z varenych zemiakov. Prave ceske knedliky = presne ako hovori jegor. Kysnute cesto s prdanim starieho nakrajaneho rohlika alebo zemle. Knedliky iba s rohlikov s prdanim muky su knedliky viedenske. Receptov je velmi vela na rozne knedliky. Vari sa tiez karlovarsky knedlik - lepsie cesto s uslahanym bielkom a vari sa iba v obruku zabaleny. Velmi vela variacii knedlikov. Ako komu chuti a kolko ma kucharka casu na pripravu.
cesto na žemlove knedle dokladne vypracujeme, aby don vniklo co najviac vzduchu vtedy cesto tvori bubliny ktore sa az na povrchu trhaju až potom pridavame rožky vtedy cesto bude kypre potom ich parime no davame pozor knedle vo vode plavali ,voda musi stale vriet lebo potom nam knedle na povrchu zma
prebacte moje chyby ,,,knedle parime alebo varime vo vriacej vode davame pozor aby knedle stale plavali ,voda musi stale vriet lebo potom nam knedla na povrchu zmakne
Kuchticka, ale ja mam niekde y casopisu recept na chlpate knedliky a nie jeden, kde sa pise, ze sa skladaju so surovych a varanych zemiakov, preto aj ten nazov, ja som ich osobne nerobila, tak neviem.A tie ostatne, to som tak y niektorych receptov usudila.Mimochodom, ani vam nejde prehodit panel do slovenciny,ako mne?,co sa to deje, ani sestre to neslo - mojej.
@evanaa ahoj, Ja mam slovensku i cesku klavesnicu, ale bez diaktriky - nemame ciarky a makcene. Citame si ceske noviny a Pravdu. Niekedy sa neda dost dobre vsetko vyjadrit bez diaktriky, ale uz sme si zvykli.
www.kuchyne.cz/vareni-a-stolovani/tradicni-ceske-knedl...
vyskusaj, je tam mnozstvo receptov, mne sa vzdy podaria, len parim v parnom hrnci nevarim,
pekny den vsetkym :-)