Foto: jerica
No čo už , seriál pokračuje , k pečenej kačke s dusenou kapustou patrí aj knedľa , opíšem ako som ju robila , chutila Zobraziť celý popisNo čo už , seriál pokračuje , k pečenej kačke s dusenou kapustou patrí aj knedľa , opíšem ako som ju robila , chutila , len ja knedle nemusím , manžel ten zas kysnuté knedle zbožňuje.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
dva rožky pokrájame na kocky , opečieme na masti
-
2
opečené, odložíme
- 3
do preosiatej múky dám pol bal . prášku do pečiva , soľ , vajce , kvások ,
- 4
pred domiesením , nalejem trochu oleja cc.1PL nie viac , dobre vypracujem na hladko , (určite sa opakujem aj po iných varecháčkach , ale keď to má byť ako postupujem , tak je to tu !!) celý postup som si presne vážila , aby to bolo zrozumiteľné všetkým. Pred kysnutím , vedľa pripravená teplá voda , je to môj urýchlovač,
- 5
vykysnuté , pripravené
- 6
opečené rožky zapracujem do cesta,
- 7
na doske nechám prikryté pár minút podkysnúť ,
- 8
na pare v hrnci , väčšieho rozmeru , na pare 30-35 minút
- 9
koniec seriálu
- 3
Jedna sa mi trochu prilepila , to nevadí , aj tak chutila , keď mi knedla ostane ,spravím ju s vajíčkom , najradšej robievam na panvici . Na masti osmažím cibulku , dám rozšľahané vajíčka , soľ, málinko nechám prejsť teplom , aby sa mi spravila riedka praženica a tak pridám knedlu pokrájanú na kocky , dopečiem , prílohu dávam hlávkový šalát .
@tetuska , teším sa aj tvojmu komentu , určite poteší každé milé slovíčko k pridanému receptu :-)