Varenie

Rebarbora

pipnat - bez fotkypipnat, 5. septembra 2014

Dostala som rebarboru, ktorú som ešte nikdy nemala možnosť vyskúšať. Našla som tu však iba sladké recepty. Dá sa z nej urobiť aj niečo slané?Vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Mozno aj ano - este som to sice nikdy neskusala , ale v podstate je vraj rebarbora zelenina...skus sa poobzerat po anglickych a americkych strankach o vareni .Ti vedia vymyslat naozaj krkolomne variacie na akukolvek temu :-)
julica
A odkial je ta rebarbora? Po juli sa uz nema pouzivat, obsahuje privela kyseliny stavelovej.
svedka
Z mrazaku sa moze pouzit hocikedy :) Urcite je vyborne rebarborove chutney ;) Google ti poradi mnoho.
jozka2
napr.mozes ju pouzit ako omacku na smotane.Smotana eliminuje kyselinu stavelovu a tak mozes vykuzlit chutne a zdrave jedlo.
2010
@jozka2 , mohla by si pridat link odkial si vycitala ze smotana eliminuje kyselinu stavelovu?
pipnat
viem, že do konca júna neobsahuje toľko kyseliny šťavelovej, ktorá je vo väčšom množstve toxická. táto rebarbora bola zbieraná len teraz...tak chcem použiť len menšie množstvo.Ďakujem za rady:)