Rôzne

Rebarbora

stefani11 - fotkastefani11, 3. mája 2010

Rebarbora rastie už by sa dala zúžitkovať.Prosím Vás ak má niekto dobrý a jednoduchý recept na rebarborový koláč,prosím napíšte.

@zareaguj


Diskusia k téme

sjuz
Mám v receptoch super kysnuté cesto, na to pokrájané kúsky rebarbory, škoricový cukor a je to :)
Alebo piškótové, či linecké.
stefani11
Veď som sa pozerala ,že štyri komentáre rovnaké.Vymažem.Ja robievam bublaninové cesto a na vrch pokrájam rebarboru a pocukrím,lebo je kyslá.To kysnuté by som skúsila ,len prosím Ťa nemôžem ten recept nájsť,alebo klasické kysnuté cesto ?
sairaam
Ja robím piškótové cesto, na vychladnuté rozložím uvarenú rebarboru s cukrom a škoricou, na to vanilkový puding - uvarený.
Posypať nastrúhanou čokoládou. Vyskúšaj.
sairaam
Alebo obalím nakrájanú rebarboru v cukre so škoricou a naukladám
na piškótové cesto - pred pečením. Po upečení polejem čokoládou.
veronika353
Já používám rebarboru do závinu z lístkového těsta místo jablek.Rebarboru oloupu a pokrájím na kostičky.Zasypu krystalovým cukrem a nechám do druhého dne odležet.Potom použiju se skořicovým cukrem.Zkoušela jsem tu rebarboru i podusit v trošce vody, ale nebylo to dobré. Taky jsem pekla koláč i bublaninu,ale ten rebarborový štrúdl se nám nejvíc osvědčil.
sovka62
Rebarborou nahrádzam jablká v bežných receptoch. Naši majú napr. veľmi radi rebarborový koláč z lineckého cesta (ako jabĺčkové pité) a tam do rebarbory okrem cukru pridávam aj mleté orechy.
stefani11
No výborne! Zasa viem niečo nové.ďakujem Vám všetkým.Určite vyskúšam.
honestka
Cesto robim redsie kysnute a rebarboru miesam vzdy s jahodami a posypem posypkou z muky curku a masla.
Velmi rychle, dobre a jednoduche. tak isto robim aj cucoriedkovy a ine ovocne kolace.
2010
Nasi anglicky slovaci by to mali okomentovat , lebo v tych koncinach je to "narodne jedlo"...
tu je jeden z tradicnych receptov :



bambulka51
2010,zaujímavé...človek normálne začne cítiť chuť-čo chuť aj vôňu tej rebarbory.A tá zmrzlina k tomu,ohromné.mňamky.................
stefani11
honestka:Ďakujem za recept.Vyskúšam.2010.Tiež veľmi zaujímavé a s tou zmrzlinou.No toto.Ďakujem Vám za nápady.
aja1
Ja si rebarboru uskladňujem aj v mraziaku.Len ju ošúpem,nakrájam na kolieska a dám do sáčku zamraziť.pred spotrebou len trošku pobúcham sáčok aby sa rebarbora rozdelila a ešte zamrznutú ju dávam na cesto.
A rebarbora je výborná aj do džemu ale aj do detskej výživy ktorú ja dávam na palacinky namiesto džemu.
stefani11
Aja1: Ďakujem za nápad .Do mraziaka som ešte rebarboru nedávala.Určite to vyskúšam.
alexdidi
ja tiež mrazím rebarboru, ale chvíľu podusenú s cukrom, vychladenú naporcovanú zmrazím. potom ju používam zväčša s jahodami na poháre: s tarohom, mascarpone,sušienkami a pod.
tinca
Moja mamina robievala tak ako radí Sovka, ja to nerobím, nemám moc rada rebarboru.
ches
@ stefani11:, nasla som recept aj na ryzovy nakyp asi 120gr rebarbory , 250gr jahody a ostatne ako keby si varila a zapiekla ryzovy nakyp.Pripravim, odfotim a poslem foto a komplet recept.
evanaaa
Rebarbora má vcelku široké použitie pri pečení aj varení, možno ju použiť všade tam,kde sa dáva ovocie,na jocijaké druhy koláčov.Len trbe viac cukru,kdo má rád sladšie.(Pardon - treba...).
evanaaa
Pozrela som si video - tak to by som si dala,takú pochúťku voňavú-ja som ju cítila.Len niesom si istá,či tú rebarboru aj ošúpal,keď sa tam tie vlákna ťahali.A mohol ju viac zapiecť,aby sa koláč nerozpadával,ale zjedla by som ho aj tak.
nbert
mozno trochu odveci ale uzasna je chladena rebarborova polievka... nakrajaj na kusky, rozvar v cukrovej vode s par kvapkami citronu, prihod nejaky aniz, kusocek skorice alebo klincek.
stefani11
ches:Ďakujem za recepty.Budem rada tomu receptu na ryžový nákyp a určite sa bude ešte niekomu hodiť.evanaaa: tiež ďakujem za rady ,človek sa celý život učí.Už len čakám,keď prestane pršať a vyčasí sa ,lebo na záhradku sa nedá stupiť,tak je tam mokro.
enge149
najrýchlejší recept je bublanina s rebarborou,rebarboru očistiť a pokrájať na malé kúsky pomiešať s kr.cukrom,van.cukrom a škoricou,chvíľu postáť a posypať cesto na bublaninu,piecť spolu,je to také fajn kyselkavé alebo na kysnutý koláč ako to už bolo písané a na rebarboru dať posýpku"ešte P.S.rebarbora je zdravá,ale nie vo veľkom množstve pre chorých na dnu"choroba klbov,hlavne malých klbikov prstov/vykrivenie u starších ľudí,prsty na rukách/rebarbora obsahuje kyselinu šťaveľovú a preto nie je vhodná pri tomto ochorení a nemali by ju jesť vo väčšom množstve ani deti/toto platí aj pre "kysielku"šťaveľové listy aj špenátové listy
furdica
ja robievam podobne bublaninové cesto s rebarborou vlani som mala vela rebarbory a robila som džem normálne som nakrájala na asi 2cm kocky rebarboru a pridala som asi 30percent na drobno nakrájaný ananás može byt aj zaváraný ale ja som mala čerstvý povarila som to pridala cukor a hotovo .je to dost riedke akurát na palacinky .rebarbora sa uplne rozvari a ananas ostane malé kusky .je to užasne zahryznut sa do kuska v palacinke
stefani11
To je dobrý nápad.Ten džem určite skúsim.Dalo by sa to aj v pekárničke myslím.Ďakujem za recept.