Rôzne

Ražný kvások - bio

lacquer - fotkalacquer, 12. marca 2013

Kúpila som si ražný kvások - bio prášok, myslíte, že po spracovaní s vodou by som z neho mohla odobrať a používať ako klasický kvások? V návode sa totiž píše len ako o prísade do cesta. Až s tým máte niekto skúsenosť, poraďte prosím.

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
ešte som zabudla, že kvások píšu ako prísadu, lebo zlepšuje chuť cesta. keď ho ale predtým neoživíš, tak treba pridať aj droždie, inak ti to nevykysne.
lacquer
Veľká vďaka, niečo podobné ako vidím na obrázku som si kúpila, vidím že máš už vyskúšané. Takže môžem slobodne piecť.
elian44
môžeš ho použiť ako štartovaciu kultúru, ak sa ti s tým chce babrať, normálne zamiešaš do ražnej múky a zaleješ vlažnou prevarenou vodou.
Recept tu kdesi je, akurát s tým práškovým by mal byť skôr vybehnutý.