Zdravá výživa

Rastlinné mlieka-čo s ich odpadom

givulik - bez fotkygivulik, 9. marca 2014

Nedávno som sa dala na výrobu rastlinných mliek, chutí mi makové, mandlové aj ovsené. Bolo mi ľúto vyhadzovať odpad, ktorý vzniká pri ich výrobe. Vysušenú drť z maku používam do jogurtov( ktoré si tiež robím doma), taktiež ako makovú múku do koláčov, sušenú drť z mandlí taktiež a teraz mám nachystanú aj ovsenú. Použijem ako múku, uvidím aký bude výsledok. Chystám sa však spraviť si pohánkovè mlieko a zaújmalo by ma, či máte niekto skúsenosť aj s použitím odpadu z tejto plodiny.
Budem rada ak sa podelíte o vaše nápady.

@zareaguj


Diskusia k téme

methi
Ja pouzivam mandlovu drt aj do kari, na zahustenie omacok.
givulik
To ja nemozem nakolko partner je alergik a musim varit pre neho bez orechov ale moze to byt fajn...
evanaaa
A s pohánkovým odpadom sa nedá zahusťovať, alebo pridávať do niektorých jedál, či kaší?
rulik
takmer zo všetkého sa dajú urobiť placky, teda aj z pohánky, ja makové dobre rozmiešam a kým sadne pijem,
lopka1313
s tym mam aj ja trosku problem... vacsinou to hodim do mrazaku a potom daco vymyslam... bude davam do koktejlov co si robim alebo robim take ovocne "lievance" a tam to primiesavam, alebo do jogurtov... pohankove som vsak este neskusala... ale dost ma stve, ze toho zvysku je pomaly viac ako mlieka...