Rôzne

Raňajky v januári 2024

sisaaa - bez fotkysisaaa, 3. januára 2024

Aj v januári vám všetkým prajem dobrú chuť k raňajkám. A všetko
dobré v novom roku!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

farbuska
Budú fajn aj na večeru! Vďaka za dobrý námet a inšpiráciu.
Tiež všetko dobré, pri sporáku aj vo všetkom ostatnom.
sisaaa
Dnes netradičné raňajky - hustá zemiaková polievka s mrkvou, posypaná tekvicovými jadierkami. Príjemný pocit v žalúdku a hneď po polievke sme vyrazili na výlet. Mám ešte posledných pár voľných dní, tak som si chcela urobiť radosť.


sisaaa
Dobre rano! Dnes pre mna novinka - skusila som urobit starsie pecivo vo vajicku, ale nevysmazala som ho, piekla som ho v rure. Nebolo to mastne, nebolo to citit v celom byte... aj to chutilo podobne. Dietna verzia. Ale tuk je nositelom chuti, nikdy to nebude rovnake. Asi je to sila zvyku. Rada som to vyskusala a v pripade potreby zopakujem, niekedy vsak budem aj vysmazat :-) Skusali ste to niekedy? Ako sa vam to pozdavalo?


mamec
@sisaaa (5.1.2024 09:26)
Toto som ešte neskúšala, ale rezne robím už iba v rúre. Ale nerobím ich úplne bez tuku. Papier na pečenie trochu pokvapkám olejom, poukladám rezne a aj tie pokvapkám. Bundáša (chlieb vo vajci) by som robila v rúre tak isto.
kuko95
@sisaaa (13.1.2024 15:36)

Ďakujem .včera som mal chuť tak som si kúpil v obchode ale bol hnusný nejak kysly a nejaká hnusná majonéza ..tak som pozrel recepty páčil sa mi od afataga aj mataliptak tak podľa nich som spravil ..mňamka 😁
farbuska
@sisaaa (19.1.2024 07:42)
Vďaka! :) Nech ti deň pokračuje tak príjemne, ako si ho začala.
janger
@kuko95 (17.1.2024 08:23), mnamiii, ....az na to pivo ;-)). Ja to pivko na ranajky dobre nechapem :-))). Nuz, ale kazdy mame ine chutky ;-).
1x kuko95
kucharka
Ja dnes začínam deň trochu neskôr, tak je čas na chlieb s oškvarkovou pomazánkou ( oškvarky, vajce, kyslá uhorka, horčica a trocha jogurtu aby to lepšie držalo pokope ), k tomu kýblik :-)) kávy s mliekom …
Dnes má byť u nás až cez 20 stupňov …. Je mi smutno za zimou a snehom.


janger
@kucharka (25.1.2024 09:05), ten tvoj pocit "smutno za zimou" mam aj ja. U nas stale len vietor, dazd, znovu vietor a tak stale dokola, bah :-(.
Tuzim po takej peknej bielej zime, ked poriadne mrzne, trblietajuci sneh...
janger
@sisaaa (31.1.2024 09:04), myslela som, ze earl grey je len z cierneho caju....tak som sa znovu nieco naucila :-).
sisaaa
@janger (2.2.2024 11:41)

Aj ja som si to myslela :-) dostala som ho na Vianoce a velmi ma to prekvapilo. A je ozaj vynikajuci!
1x janger