Rôzne

Proti kašľu

afataga - fotkaafataga, 7. januára 2015

Diskusia k téme

alex100
No podľa mňa najlepší liek proti kašľu je sirup zo smrekových výhonkov s citrónom a trstinovým cukrom. Je to odskúšané :-)
terinka55
Tak na toto som úplne zabudla! Už 2 týždne "ma nadrapuje" a lieky z lekárne akosi nič :-(
ĎAKUJEM!
viera1
U nás zaberá skorocelový sirup (deťom) a dospelí sa liečia horúcim mliekom s cesnakom a maslom.
rulik
my sme dávali deťom cibuľový s cukrom potom neskôr keď už cibuľu nechceli tak skorocelový sirup, to im najlepšie zaberalo a veľa čaju
abdul
Keďže k Šaratici, k skorocelu a ku smreku sa ťažko dopracovať, tak "skorovarené" červené vínko bez akýchkoľvek prísad.
janara
nemám nič proti "babským liekom", ale kašel za 24 hod. neprejde !!
3sandra3
ja mám kašeľ už od Vianoc, lieky z lekárne mi vôbec nepomáhajú, ani zázvor, ani citróny.... neviem, prečo mi nič nepomáha :-(
marcel83
@3sandra3 nebude to laryngitída. Malý tiež dlho kašle, ale teraz posledne tak fajn rezko - ako z plechového hrnca. Dnes mu doktor nasadil antibiotiká.
mariamka
s laryngitidou nie su zarty,, to nie je kasel, to je opuch hlasiviek, u malych deti smrtelne nebezpecny, zazili sme si svoje // kasel ako taky je na dlhe trate, funguje aj majoranka alebo tymian na karameli, je to po case tiez hnusne, ale treba vydrzat :)
elalea
....jazvecia mast.ale original od polovnika musi byt.do 3och dni si fit.vyskusane ;-)
afataga
no vidim, ze mate aj ine recepty
@viera1 len teple mlieko za nic na svete, ani pod vyhrazkou nasilia :-)
budem rada, ak niekomu z toho nieco pomoze, dajte potom vediet
@kimlo ja viem, ze saratica je tvoj oblubeny napoj :-)

mne babka robila toto: do surovej neolupanej cvikle urobila navrchu jamu lyzicou a do nej dala cukor, vznikol tam po par hodinach taky sirup a ten mi davala po lyzicke asi tak raz za dve hodiny, pomahalo to a este mi to aj chutilo
smejkad
majoranka a tymian su super, aj kapucinka a cibulovy caj ci cibula v mede :-)
ta cvikla ma prekvapila, nikdy som o tom nepocula :-)
u nas je oblubeny salviovy karamel - uvari sa kusok ale velmi silneho salvioveho caju, potom v inom kastroli si spravime karamel, zalejeme tymto cajom, nechame karamel rozpustit, pridame trochu masla a mlieko a pijeme co najteplejsie aspon 3x denne, kto ma rad a moze, smie si drcnut trosku rumu do toho :-)
velmi dobre na uvolnenie hlienov, vypotenie, akurat ze sa vam moze stat, ze potom budete robit karamelove mlieko aj mimo chripkove obdobia hlavne pre deti a maskrtnikov :-)))
micanela
mne babka robila horuce mileko s maslom a s medom - bolo to tak hnusne, ze aj kasel presiel
mariamka
niekto sa tu snazi pomoct a niekto machruje, ale aspon je preluftovany :) /to zas budu reci
2010
Sorry majitelka ( druha najmudrejsia ) tejto stranky, ze som sa ozval, este za komunistov som bol poslany 2x na liecenie na Slnecne pobrezie do Bulharska lebo som mal chronicky problem s prieduskami.
mariamka
preco druha? musim sa posnazit,, sam si to robis, vsetko sa da podat prijatelnejsie, nie si sam, co podobne presiel, ani more nie je vsetko, mame u nas kupele a podobna klima sa da simulovat, .. ale nic
2010
Skusali v Smokovci ale im to neslo preto ma poslali, skus is nie ku kludnemu moru ale k oceanu ktory je vacsinu casu rozbureny a prechadzat sa tesne pri vode v slanom opare a potom odpoved ci sa to da simulovat.
mariamka
vratim sa k tej laryngitide, s ktorou sme zazili peklo, uz vtedy bola na trhu pracka vzduchu na baze studeneho odparovania Venta /cca 1992/, davali sme tam morsku sol prip. eukalyptus, priboj to nebol, ale aspon nieco, potom Štós, Helios, Lúčky, .. a dobre klop klop
mariamka
more mam rada, s tou prechadzkou pri oceane neviem, ale rada by som to vyskusala, uz len pre ten pocit
smejkad
myslim ze more funguje, na zakladnej som mala spoluziacku, ktora az do dospelosti trpela astmou, lieky, injekcie, spreje a podobne
potom sa odstahovala do talianska a dnes uz dve dekady lieky nepotrebuje
a ono ta inhalacia veru echt funguje, taka usmevna skusenost - ked som ako dieta bola u starkej a zacala som soplaviet a podobne, nechali zvierata trochu viac nakadit, nevetrali tam a potom som tam par minut s nimi pobudla a veru ten sopel sakra rychlo presiel :-)))
ten cpavok vypalil bacily pomaly aj zo ... :-)))
viera1
Pre mňa je v tomto smere neprekonateľné Čierne more...Chronické zápaly prínosových dutín,ktorých riešením mala byť operácia cez podnebie päťročného dieťaťa,vyriešil dvojtýždňový pobyt v Bulharsku.Vysoký obsah minerálov a vlhký teplý vzduch urobil svoje.