Varenie

Prosím o radu - recept

ancicka - fotkaancicka, 21. mája 2019

Vedel by mi niekto poradiť recept na takúto tortu?
Ďakujem.





@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Ja by som to robila z piškótového cesta,medové aj linecké má svoje nevýhody,síce vyzerá efektne,ale ak to chceš pre dieťa,má to byť aj chutné,aby nebolo sklamané.Pri tvojich skúsenostiach s pečením to pre teba nebude problém ☺.A pre inšpiráciu:
 www.youtube.com/watch?time_continue=327&v=c_n0wd52j...






ancicka
Dakujem dievčatá. Chcela by som vnučke k narodeninám niečo podobné.
izabella929
@ancicka , na nete je ich veľké množstvo...už som sa aj ja zamýšľala nad tým..čoho sa obávam je to ten krém..inak určite by som robila z piškóty, lebo medové cesto by sa mohlo pri vykrajovaní zlomiť..inak tie prečačkané torty sa mi nepáčia..už som na nich videla aj dvojdecky s alkoholom...určite že v jednoduchosti je krása a pre deti sa dá pohrať s fantáziou..nech sa ti vydaria Anka, si moc šikovná cukrárka..)
kecupicek
Perfektná inšpirácia torta v tvare čísla. Použila by som na cesto recept ako na hrnčekový koláč, len by som ho rozdelila na dva plechy aby bolo tenšie. Je dosť vláčne, nemalo by sa lámať. Môj vnúčik bude mať čoskoro narodeniny tak to vyskúšam. @Izabella929 (21.5.2019 17:11)

ancicka
@Izabella929 (21.5.2019 17:11)

Neviem,ale asi niečo vyskúšam,či sa už podarí,alebo nie.Dúfam,že ako tak sa posnažím.Keby nič,ale torta na narodeniny musí byť,ani by sa neratali.
45678
@Ancicka (22.5.2019 06:01)

Fíha! Anička ako dobre,že to píšeš, keď niet torty,narodeniny sa nerátajú,odteraz nechcem narodeninovú tortu :-))))
Neviem koľké narodeniny budete s tortou sláviť,ale ja som robila tiež, z piškótového cesta a vykreslila som si prektryté čislo ,teda dve spolu, plnkou naplnila a ozdobila som tak,aby bolo vidieť číslo narodením.Tortu som prepravovala,takže nehrozilo polamanie jednotlivých číslic.Pozdravujem a oslávencovi želám zdravie a šťastný život:-))
haji
@45678 (22.5.2019 13:39)
Velmi dobrý nápad - neotřelý - tvořivý!! Klobouk dolů, takovou tortu bych též brala, ale s nějakými "něžnějšími" hodnotami, bo já už se pohybuju víc nahoře. Jsi šikovná!
haji
@2010 (22.5.2019 14:14)
Též velmi pěkná a utěšená torta, doslova něžná!
haji
@Ancicka (22.5.2019 06:01)
Máš moji důvěru, určitě se "vytáhneš", o tom nepochybuji, bo jsi šikovná a tvořivá! Ať se daří a všechno nejlepší malé oslavenkyni!
Pokud jde o to rátání a nerátání - tak to jsem na tom super! Počet tortov k mým narozeninám lehce spočítám na prstech jedné ruky a ještě mi jich ostane. Takže vlastně jsem ještě batole, haha
zolik
@45678 (22.5.2019 18:27)
OK, ale ako napad dobry. Nemusia to byt lentilky. Aj ked, musim povedat, ze moji synovia v detskom veku milovali lentilkove torticky. Uz su to dospelaci, ale stale na to spominaju. Skolka, skola-druzina. Na ich narodky musela byt Lentilkova :-)

@Ancicka
miesto lentiliek moze byt napr. lahodna plnka (slahackova, maslova, cokoladova) ozdobena jedlymi kvetmi