Rôzne

Prosím o radu.

fany1602 - bez fotkyfany1602, 1. júla 2012

poradí mi niekto čo sladkého upiecť v sobotu na grilovačku?vždy mi
date dobre rady a aj recepty vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

arasidka
ja keby som grilovala, tak sa nebudem v týchto horúčavach babrať s pečením.Skôr by som spravila z piškót a pochúťkovej smotany nepečenú tortu, dala do toho jahody, alebo iné ovocie, ktoré teraz dozrieva, urobila by som to deň dopredu, aby sa piškóty dobre napili adala to pekne vychladiť. Bolo by to osviežujúce, chladné a dobre by to chutilo. Mám s tým skúsenosť, keď sme na záhrade mali večerné sedenie, nikto nepovedal, že si nedá.
rea1
ja zvyknem robievat zelatinove ovocne kolace - nema sa na nich co pokazit ani roztopit. obycajny piskot, tenky, netreba vela cesta, potriet lekvarom, na to poukladat ovocie ake mame poruke, drobne nasypat, marhule alebo ine vacsie kusy nakrajat na mesiaciky a vhodne ulozit a navrch naliat zelatinu. spravim den vopred a v chladnicke schovam, lebo domace "myši" by sa mi do toho hned nanosili. druha moznost je miesto zelatiny dat navrch hrubu vrstvu tuheho bielkoveho snehu s cukrom a tak dat zapiect, kym sa na snehu nespravia hnede špičky. tiez velmi konzumne.
arasidka
Ak máš kompót, ktorý scedíš a ovocie oužiješ na koláč, tak sa z tej šťavy s pridaním trochu vanilky a cukru ak je šťava menej sladká a primeraný pomer Zlatého klasu varením vytvorí "puding", ktorým poleješ koláč a máš jednoduchú želatínu.
arasidka
Iste sú tu na tento spôsob recepty, pretože sa to dá pripraviť aj s jahodového sirupu, či pomarančového, či akého druhého s maličkým pomerom pridaním vody - ale mierky naspamäť neviem, ja sa pritom riadim" podľa oka", a jasné že aj veľkosti koláča .
babidka
@fany , na tvojom mieste by som upiekla nejake "kusovky" do ruky - najlepsie v papierovych kosickoch.-)... alebo muffiny . Ziadne zelatinove ani nepecene z jogurtov ci smotany by som v tychto horucavach nerobila - budes mat potom problem ako to potom podavat .Ked je to take polosuche a este to ma aj obal a da sa jest priamo z ruky - bude menej problemov s udrzanim vzhladu , chute a nemusis mat dezertne tanieriky a pribory k tomu.S grilovackami na zahrade aj v prirode mam dost skusenosti - robila som grilovacky na ktorych bolo aj 35 ludi:-) a s dezertom bol problem vtedy , ked som robila nepecene , kremove alebo zelatinove s ovocim . Na grilovacke budes mat dost prace aj bez riesenia problemov so zlozitejsim dezertom:-)
fany1602
no to je nápadík!presne za toto zbožňujem varechu!!!lebo mi tu vždy super poradite a pomôžete vrelá vdaka !!!
irenaw
u nás to funguje ako babidka radí, muffins a cookies, nezababreme sa, sú odolné a trvanlivé a hlavne raz-dva hotové. na cookies si môžeš spraviť cesto aj týždeň vopred, zamraziť valčeky a potom len nakrájať kolieska a upiecť. nech to dobre dopadne :-)
rea1
@arasidka , ja mam na tuto akožeželatínu recept, do ktoreho ide praskovy dzus Tang, voda a zlaty klas. ak robis s cerstvym ovocim. ak s kompotom, miesto vody sa da stava z kompotu, samozrejme.