Prosim o radu, co robim zle, ked sa mi uz druhy kolac (jeden tvarohovy, druhy marhulovy osuch) neupiekli. Ked som robila cibulovy osuch vsetko bolo v poriadku. Piekla som to na 180 °C cca 45 min. Takyto problem mam len s kolacmi, ktore sa pecu uz s plnkou. Dakujem za kazdu radu
@zareaguj
ak pod plnkou, pravdepodobne je prilis mokra
ak nad spodnou korkou - tzv osla, rura pred vlozenim kolaca nebola dost vyhriata, treba vyhriat uplne na max, vlozit kolac a potom stiahnut na potrebnu teplotu, pri vkladani kolaca totiz teplota padne
sikovni varechaci pridaju dalsie rady, ale foto prezradi najviac :-)
Tak som si vymyslela svoj spôsob, kysnuté koláče s tvarohom, bryndzou, smotanou, ovocím a pod. pečiem ako jednotlivé kúsky. A každý má svoj okraj, pod plnkou prepečené, zjedia sa do posledného kúska.
Pre ilustráciu prikladám recept s obrázkom.
varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-kysnute-cesto/2973-...
Dala som link z iného webu,ale takýchto je aj tu dosť.
Lepší spôsob je tento: varecha.pravda.sk/recepty/hruskova-strudla-fotorecept/197...
s tým,že do tvarohovej plnky dávam Crème Olé a podsypem piškótovou strúhankou (alebo obyčajnou).Pokiaľ pečieš z kysnutého cesta,vtedy si rob plnku až tesne pred uložením na cesto,lebo pridaním cukru tvaroh pustí vodu.
Smejkad foto som nestihla, mame jedinej nevadilo , ze to bolo trosku surove